2020. augusztus 8. szombat László

Ingyenpénz jár rengeteg vidéki településen: csak kérni kell


Habár a nagyvárosok eleve vonzóbbak a letelepedni vágyóknak, mint az esetleg szerényebb lehetőségeket kínáló kisvárosok, falvak, a nagyobb lélekszámú települések is igyekeznek enyhíteni a lakosaik terhein, és próbálják ösztönözni a gyermekvállalást - számol be a Magyar Nemzet

Több nagyvárosban biztosítanak kedvezményesen vagy ingyenesen utazási bérletet a szülőnek, akár a várandós anyának is, illetve adnak beiskolázási segélyt, tanszercsomagot, tanévkezdési támogatást a rászorulóknak. Több helyen adnak a szülőknek babacsomagot a gyermekük születésekor, és segítik életkezdési támogatással a családokat.

Egyes nagyvárosokban pedig egyedi kezdeményezésekkel állnak a családok mellé. Pécsett telkeket jelölnek ki olyan családoknak, amelyek gyermeket szeretnének vállalni. A Szolnok hazavár programban részt vevő fiatalokat ötszázezer forinttal támogatják a jász-nagykun-szolnoki megyeszékhelyen.

Ha a letelepült család gyarapszik, babaszületéskor sok helyen egyszeri támogatást kapnak az önkormányzattól, ennek összege jellemzően 10-50 ezer forint. Amikor a gyermekek óvodába mennek, a családoknak több településen szintén juttatnak pénzbeli segítséget. Több helyen létezik iskolakezdési támogatás is, amely az alapfokú intézményekben 7-25 ezer, a középiskolások esetében 15-25 ezer forint; máshol a főiskolások és egyetemisták is kapnak ilyen támogatást.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.