2020. december 5. szombat Vilma

Így alakul át a Normafa: itt vannak a végleges tervek


Ellenszavazat nélkül elfogadta a XII. kerületi képviselő-testület kedd este azt a határozatot, amely a Normafát érintő helyi népszavazási kérdés alapját adja, közölte Váczi János (Fidesz-KDNP) alpolgármester a blogján - fedezte fel az Index. A szavazást tavasszal tarthatják meg a kerületben.


Szerinte a népszavazás után a Normafa megújításánál figyelni kell arra, hogy a terület jelentős része a Budai Tájvédelmi Körzethez tartozik, természetvédelmi terület, valamint védett erdő. A népszavazási kérdés azt tartalmazza, hogy a szavazásra jogosultak egyetértenek-e a most elfogadott határozattal.

  • Az Eötvös út 48. alatti önkormányzati ingatlanon jönne létre az úgynevezett Normafa Kapu látogató- és információs központ, a képviselő-testület kiemelten fontosnak mondta ki az egykori Olimpia Hotel kisajátításának és bontásának kezdeményezését.
  • Felújítanák, hasznosítanák az egykori Lóvasút végállomás épületét is.
  • A parkoló áthelyezése után bővíthetik a Normafa Síház vendéglátó funkcióját, játszóhelyet, közösségi teret alakíthatnak ki.
  • A Szaniszló rét környékén oktató sífutó pálya működne, a Kis-Norma lejtőn mobil felvonó telepítésével állítanák helyre az egykori sípálya egy részét a Mátyás király útig.
  • Szétválasztanák a futók, sífutók, túrázók, kerékpárosok, valamint a sétálók által használt útvonalakat. Emellett a fogyatékkal élők, különösen a mozgáskorlátozottak és látássérültek számára is látogatható területeket alakítanának ki.
  • Az önkormányzat csomagmegőrzőket, öltözőket, wc-ket alakítana ki.
  • Felújítanák a Jánoshegyi utat, és "a közvilágítást úgy alakítanák ki, hogy az ne terhelje felesleges fénnyel a környezetet."
  • Kisebb játszóhelyeket is létrehoznak és teljesen felújítanák az Anna-réten található játszóteret.

A napokban az Indexen megjelent videó tanúsága szerint egyébként így veszik birtokba a budapestiek télen a hegyet:


JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk