2020. október 27. kedd Szabina

Ezeken a helyeken veszik fel a legtöbb csokot a családok: mi a titkuk?


A falusi csok bevezetése óta számos módosításon ment keresztül, többnyire egyre vonzóbb támogatást nyújtva a családok számára. Nem csak a kistelepüléseken található ingatlanok vásárlása iránti hajlandóság nőtt meg, hanem ez magával hozta, hogy hatást gyakorolt az ingatlanpiacra is. Egyes helyeken jóval kelendőbbek lettek a házak, máshol viszont nem is volt érezhető a hatása. Ezeknek a különbségeknek jár utána a HelloVidék.

Ballagó Antalt, az Otthontérkép Csoport értékesítési vezetőjét kérdezte a lap a jelenlegi magyar lakáspiaci helyzetről, ezen belül a falusi csokról. Arra, hogy hogyan befolyásolta az ingatlaneladást a falusi csok az elmúlt közel egy évben, a szakértő elmondta: 

A falvakban nem évek, hanem évtizedek óta nagyon nehéz ingatlant eladni, hiszen sok évtizedes trend az elvándorlás a városokba, a fővárosba, illetve külföldre - ez a hasonló fejlettségű országokban mindenütt így van. Nálunk is jellemző a falvak népszerűtlensége és ez alól kevés térség, régió kivétel, hiszen még a Balaton körül is szép számmal akad csökkenő népességű község.

Ballagó Antal hozzátette: "elég böngészni a falusi csokra éppen a csökkenő népesség miatt jogosult települések listáját." Balogh László is, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a kérdéssel kapcsolatban elmondta:

A falusi csok szemmel láthatóan helyzetbe hozta azokat a kistelepüléseket, amik viszonylag jó elhelyezkedésűek, tehát egy nagyváros vagy regionális központ közelében helyezkednek el. A munkalehetőségek nagyvárosi koncentrációja miatt ugyanis egyre többen keresték a következő otthonukat a nagyvárosok közelében, agglomerációjában. Itt ugyanis jellemzően 30-40 százalékkal olcsóbban juthattak hozzá ugyanazokhoz az ingatlanokhoz

- mondta a szakértő, és úgy vélte, hogy a falusi csok legfőbb vonzerejét az jelenti, hogy pont az alacsonyabb ingatlanárakkal rendelkező településeken érhetőek el a magasabb összegű támogatások: már egy használt lakás megvásárlásához is megkaphatják a családok az új lakások vásárlása vagy építése után járó kedvezményezeket.

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó