2020. június 2. kedd Kármen, Anita

Bejelentette az E.ON: további lépéseket tesznek az energiaellátás biztosításáért


Az áram és gázszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében az E.ON további biztonsági óvintézkedéseket vezet be. Ezek célja az ország működéséhez elengedhetetlen, stratégiai infrastruktúra működésének fenntartása, illetve a cég ügyfeleinek, munkatársainak egészségének megóvása. Egyes halaszható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit a vállalat ideiglenesen leállítja. Amely területeken lehetséges, a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon vagy e-mailben végezhető gáz- és áramhálózati ügyintézés, illetve postai úton történik a dokumentumok fogadása. A döntés visszavonásig érvényes.

Az E.ON mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez és felkészüljön egy lehetséges járványhelyzetre. A társaság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja ebben a kihirdetett veszélyhelyzet idején. Ezért az eddig megtett óvintézkedések mellett hétfőtől további, a villamos- és gázhálózati hattérfolyamatokhoz kapcsolódó változások lépnek életbe ideiglenesen.

Elektronikus vagy postai úton intézhető:

 • új bekapcsolási igények fogadása
 • teljesítménybővítési igények fogadása
 • kiviteli tervek és dokumentációk egyeztetése, tervfelülvizsgálat

További intézkedésként az E.ON döntött a következő tevékenységek azonnali felfüggesztéséről:

 • energiaellenőrzések
 • ügyfélcserét követő ellenőrzések
 • gázmérő- és nyomásszabályozó cserék

Fokozott biztonsági és higiéniás intézkedések mellett, de az előzetes ütemterv szerint történik:

 • fogyasztói csatlakozóvezetékek építése és új bekapcsolások
 • vezetéképítések és ezek tervezési munkái
 • üzemvitelhez kapcsolódó feladatok, karbantartások
 • műszaki átadás-átvétel
 • szakfelügyelet biztosítása
 • alkatrész- és eszközutánpótlást biztosító saját raktárak működtetése

Partnereik továbbra is elvégzik:

 • az áram mérőórák cseréjét, valamint
 • az időszakos áram- és gáz mérőóra leolvasásokat.

Abban az esetben, ha a munkavégzés önkéntes vagy hivatalosan elrendelt karantén területére való belépéssel járna, a tevékenységet elhalasztják. Ilyen esetben az E.ON szakemberei kizárólag üzemzavar elhárítása érdekében, védőfelszerelésben lépnek be a karantén területére.

Az E.ON mindent meg kíván tenni munkatársai egészségének megóvása érdekében, ezért ahol ez lehetséges, otthoni munkavégzést rendelt el. Az energiaellátás zavartalan biztosításához helyszíni munkavégzésre is szükség van, így azon munkatársak esetében, akiknél az otthoni munkavégzés nem megoldható más óvintézkedéseket vezettek be. A tömegközlekedés kiváltására négy alternatívát kínál fel a vállalat azoknak, akinek a személyes jelenléte feltétlenül szükséges a szolgáltatás biztosításához: közlekedhetnek céges autóval, illetve saját autóval költségeik elszámolása mellett, körjáratokat alakíthatnak ki, emellett akár taxit is igénybe vehetnek.

Az E.ON már korábban döntött arról, hogy személyes ügyfélszolgálati irodáit további intézkedésig zárva tartja, ezzel is támogatva a koronavírus terjedésének megakadályozására tett intézkedéseket. Vállalták, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki tartós számlatartozás miatt az áramot. A társaság az önként vállalt kikapcsolási moratóriummal járul hozzá ahhoz, hogy a veszélyhelyzet időszakában minden ügyfele számára biztosított legyen a villamosenergia-ellátás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Rengeteg sofőrt keresnek: 600 ezres fizetés, 8 általános is elég
Ahhoz képest is sok pénz ez, milyenek a körülmények?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos