2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Az elvált szülőknek tett csak igazán keresztbe a kijárási tilalom: róluk megfeledkeztek?

  • MTI
  • 2020. november 19. csütörtök 09:05

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet csak annak ad felmentést a kijárási tilalom alól, aki munkavégzés, kutyasétáltatás vagy versenysport miatti edzésről hazatartva tartózkodik az utcán. Az elvált szülők és gyermekeik kapcsolattartási ideje összeütközhet a kijárási tilalommal.

Egy elvált édesapa azért kereste meg a 444.hu portált, mert a kijárási tilalmat nem tudja tartani, ha a bíróságban meghatározottak szerint veszi át a gyerekét az édesanyától láthatásra. Ugyanis a bírósági döntés szerint péntekenként 17.30 és 18 óra között veheti át a gyermeket az édesanyától, de ők az apától 270 kilométerre laknak, ezért éppen csak vagy pont nem érnek haza a kijárási tilalom előtt. Mivel a kormányrendelet szerint ez nem képez kivételt a kijárási tilalom alól bármikor megbüntethetik őt a rendőrök.

 

 

 

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked