24 °C Budapest
Tools of a plasterer/mason on a table located at a construction site

Elképesztő felújítási láz lett úrrá Magyarországon: százezreket terveznek eltapsolni a családok

2022. május 12. 15:03

A tavaszi, nyári idő beköszöntével egyre többen belevágnak a várva várt lakásfelújításaikba. A Prospecto.hu-n megkérdezett 1032 magyar vásárlót arról, terveznek-e idén lakásfelújítást és amennyiben igen, milyen termékek vásárlását tervezik. A felhasználók többsége a fő bevásárlók családjukban.

Nagyon lelkesen várhatják a magyar fogyasztók a jó idő megérkeztével, ugyanis a válaszadók több, mint 83%-a úgy nyilatkozott, hogy tervez idén lakásfelújítást. Elsősorban a vizes helyiségek renoválását vették célkeresztbe a magyar vásárlók - a konyhájukat a válaszadók 52%-a tervezi felújítani, míg a fürdőszobát 48%-uk varázsolja szebbé. Ezt követően a legtöbben a hálószoba (45%) és a nappali (42%) felfrissítését tervezik.

Annak ellenére, hogy manapság az építési alapanyag árak váratlan mértékben növekedtek, mégis a legtöbben a lakásfelújításhoz ilyen jellegű vásárlásokat terveznek (76%). Sokan terveznek továbbá bútorokkal (46%) és lakásdekorációkkal (27%) otthonosabbá tenni házukat.

Természetesen nem maradhat ki az sem, hogy azok a fogyasztók, akik idén nem terveznek lakásfelújítást, miért döntöttek így. Nem meglepő, hogy a legtöbben pénzügyi okokra hivatkoztak (39%), azonban sokan vannak, akik nemrég újították fel otthonukat, így ebben az évben előreláthatóan nem terveznek hasonlót (28%).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?