16 °C Budapest
Építkezel, felújítasz? Brutális árakra készülj!

Építkezel, felújítasz? Brutális árakra készülj!

2019. június 28. 08:15

Jelentősen élénkítheti a hazai lakásfelújításokat a CSOK támogatásának és a CSOK-hitelnek a kiterjesztése, ezért nem mindegy, hogy honnan szerezzük be az alapanyagokat az építkezéshez - ennek járt utána a HelloVidék.

Ha házépítésről beszélünk, háromféle téglát különböztetünk meg egymástól: tömör- és állólyukú tégláról, valamint nagy falazóblokkok. Az Ytong kiváló hőszigetelőnek számít, ráadásul könnyen megmunkálható - a kész fal esetében is egyszerűen lehet benne például vezetékeket elvezetni. Összetételét tekintve természetes alapanyagnak számít, mivel kvarchomokból, mészből és vízből készült. Ennek ára 1200-1400 forint körül alakul, de a portál talált már 4007 forintos elemet is.

A mészhomok tégla sokkal olcsóbb, ez 149 és 925 forint között alakul, ráadásul a mérete is nagyobb a ytongnál. 400-900 forint körül van a szintén kisméretű kerámia tégla is.

Lakásfelújításhoz használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

A MÉASZ közleményéből kiderült, hogy a műanyagalapú (EPS) hőszigetelőanyagok iránt közel 20 százalékkal többen érdekéődtek 2019 első negyedévében, mint ugyanekkor tavaly - ez részben az áthúzódó projektek befejezéséhez kapcsolódott. A magánerős és a lakóépület korszerűsítési részpiacot változatlanul a vissza nem térítendő épületenergetikai ösztönzők léte vagy nemléte határozza meg, a kamatmentes hitelek piacélénkítő hatása az EPS hőszigetelőanyagok piacán alacsonynak érzékelhető.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A teljes cikket a részletes árakkal elolvashatod a HelloVidék oldalán.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?