18 °C Budapest

Hihetetlen, a levegőért is fizetniük kell a pestieknek

Pénzcentrum
2013. április 24. 08:34

A fővárosi lakosokkal a levegő elszállíttatását is megfizetteti a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Hiába lett kevesebb ugyanis tavaly 73 ezer tonnával az elszállított lakossági hulladék mennyisége, a szemétdíj nemhogy csökkent, de még emelkedett is - írja a Népszabadság.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes szerint  viszont a hulladékkezelési költségek nincsenek közvetlen kapcsolatban a mennyiséggel, mivel azok többsége állandó költség. Egy biztos, a cég saját kimutatásai szerint is 5,3 milliárd profitot termelt az elmúlt évben.

A városházi vitát mindenesetre felülírhatja a parlament hétfői döntése, amely szerint 2013. július 1-jétől a tavaly áprilisi árakhoz igazítanák a szemétszállítási díjakat. A rezsicsökkentésre vonatkozó törvényjavaslatról egy hét múlva szavaznak a honatyák.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?