1 °C Budapest

Címke: szemétdíj (21 cikk)

Pénzcentrum | 2013. április 24. 08:34

Hihetetlen, a levegőért is fizetniük kell a pestieknek

A fővárosi lakosokkal a levegő elszállíttatását is megfizetteti a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Hiába lett kevesebb ugyanis tavaly 73 ezer tonnával az elszállított lakossági hulladék mennyisége, a szemétdíj nemhogy csökkent, de még emelkedett is.

Népszava | 2012. április 4. 09:42

Emelkedhet a szemétdíj, több lehet az illegális szemétlerakó

A szemétszállítási díjak drasztikus emelkedését, az illegális lerakók elszaporodását hozhatja magával az új hulladékgazdálkodási törvény, ha a parlament előtt lévő javaslatot a jelenlegi formájában fogadja el az Országgyűlés - írja a Népszava.

Pénzcentrum | 2012. február 20. 18:34

Megszűnt a lakásrezsi-támogatás

Megszűnt az egy összegű, évi 12-16 ezer forintos lakásrezsi-támogatás, a havi közműdíj-kompenzáció pedig a felére csökken - írja az Index. A Hálózat Alapítványnak idén ennyire futja, a fővárosi önkormányzat és közműcégei ugyanis két éve nem támogatják a szervezetet. Elképzelhető, hogy jövőre már ez sem lesz, családok ezrei kerülnek közelebb a kilakoltatáshoz.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 18. 13:31

Idén sem lesz áremelés: befagyasztja a rezsit a kormány?

Orbán Viktor a hét elején meghirdetett országvédelmi akcióterv második fejezeteként ismét beszélt a rezsikiadások maximalizálásáról. A kormányfő bejelentése szerint a már hatósági ármeghatározási körbe (miniszteri árszabályzás) bevont villany-, gáz- és távhőszolgáltatáson túl a kormány a jövőben a hulladékkezelés, víz- és csatornaszolgáltatás áremelkedését is szabályozási eszközökkel kívánja megakadályozni. A kormányfő tegnapi érveléséből arra lehet következtetni, hogy az előttünk álló időszakban (ismeretlen időtáv) a rezsikiadások nem fognak emelkedni, ami egyben azt is jelenti, hogy a vezetés a földgázszolgáltatásban és a hozzá szorosan kötődő távfűtésben is elejét kívánja venni annak az áremelkedésnek, ami a mögöttes piaci mozgások alapján egyébként indokolt lenne.