22 °C Budapest

Palotára vagy akár több tucat lakásra is futja a lottóötösből

Pénzcentrum
2010. július 1. 10:32

Minden idők második legnagyobb ötöslottó főnyereményét, 3,16 milliárd forintot nyerhetünk, ha egyedül találjuk el mind az öt nyerőszámot. Mit kezdhetünk ezzel a hatalmas vagyonnal, ha úgy döntünk, hogy ingatlanba fektetjük az összeget? Az Otthon Centrum segítségével feltérképeztük a kínálatot.

Milliárdos, de akár százmilliós árkategóriában kompromisszumok nélküli lakást vagy házat találhatunk, az ország bármely területén. Egyszerre sok ingatlant is vásárolhatunk, akár lakás céljára magunknak, családunknak, rokonainknak, illetve kiadási céllal is, a megfelelő területeken.

Új lakásprogram: szocpol nem lesz, de emelik az állami támogatást

De miből mit, mennyit, mekkorát, és hol vehetünk a lottóötösből? A lenti lakóingatlanárak mindegyike hirdetési ár, amiből - leginkább készpénzes vevőként - jó eséllyel alkudhatunk, ugyanakkor a legdrágábbak gyakran az euróárfolyam függvényében változnak.

A vidéki kínálat

A vidéki családi házak átlagára az Otthon Centrum (OC) kínálatában jelenleg 28 millió Ft. A 3,16 milliárdból tehát 112 átlagos házat tudnánk venni vagy akár egy kis falut teljes egészében.

Életszerűbb azonban elképzelni, hogy a lottóötös birtokában a nívós, drága ingatlanok kerülnek szemünk elé. Az OC kínálatában lévő 10 legdrágább vidéki családi házat egyszerre megvehetnénk a nyereményből. A legdrágábban egy 720 millióért kínált újszerű, 1000 m²-es házat kapunk a Pilisben, mely 14 ezer m² telken áll. Tartozik hozzá istálló, személyzeti ház, úszómedence, borozó, fitneszterem, négy férőhelyes garázs, s olyan luxusfelszereltség, mint étellift, központi porszívó, térfigyelő kamerák, öntözőrendszer, rejtett világítás, a tetőn hóolvasztó kábel, mosókonyha, és egyéb kényelmünket szolgáló felszereltség.

A budapesti felhozatal

A budapesti családi házak átlagára 62 millió Ft az OC kínálatában, így a fővárosban 50 átlagos házat tudnánk venni a lottó főnyereményből. Ha csak ebbe fektetnénk, egy utcányi ingatlan tulajdonosai lehetnénk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budapesten a top 3 családi házat egyszerre csak szűkösen tudnánk megvenni a lottóötösből. A legdrágább ház - egyben az ország legdrágább lakóingatlana a cég portfoliójában - egy gellérthegyi, 1230 m²-es ingatlan, mely 2715 m² telken áll, és ablakaiból, valamint a 200 m²-es teraszról 180 fokos panoráma tárul elénk a budai Vár, a Duna és a Parlament felé. A 2009-ben épült, minden luxussal felszerelt, 15 szobás, 7 fürdőszobás ház ára 1,745 milliárd Ft.

Budapesten - a családi házakhoz hasonlóan - a társasházi lakásárak is jóval borsosabbak, mint vidéken. A fővárosban kb. kétszer annyiba, 28,9 millió Ft-ba kerül egy átlagos társasházi lakás. A lottóötösből így megvásárolható 109 átlagos árú lakás egy nagyobb háztömbnyi ingatlant jelent.

Az OC kínálatának 8 legdrágább fővárosi társasházi lakását is meg tudnánk venni a 3,16 milliárd forintból. Ebből hét lakás egy Andrássy úti, 1884-ben épült, és jelenleg átalakítás alatt álló műemlék épületegyüttesben található. Az épületben legdrágább lakások 100-200 m² közöttiek, melyeket a beruházó 305,9 és 460,5 millió Ft között kínál. A felújítást követően tetőkertes napozóterasz és portaszolgálat áll majd az elegáns luxus kivitelű lakások vásárlói szolgálatára.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?