12 °C Budapest

Palotára vagy akár több tucat lakásra is futja a lottóötösből

Pénzcentrum
2010. július 1. 10:32

Minden idők második legnagyobb ötöslottó főnyereményét, 3,16 milliárd forintot nyerhetünk, ha egyedül találjuk el mind az öt nyerőszámot. Mit kezdhetünk ezzel a hatalmas vagyonnal, ha úgy döntünk, hogy ingatlanba fektetjük az összeget? Az Otthon Centrum segítségével feltérképeztük a kínálatot.

Milliárdos, de akár százmilliós árkategóriában kompromisszumok nélküli lakást vagy házat találhatunk, az ország bármely területén. Egyszerre sok ingatlant is vásárolhatunk, akár lakás céljára magunknak, családunknak, rokonainknak, illetve kiadási céllal is, a megfelelő területeken.

Új lakásprogram: szocpol nem lesz, de emelik az állami támogatást

De miből mit, mennyit, mekkorát, és hol vehetünk a lottóötösből? A lenti lakóingatlanárak mindegyike hirdetési ár, amiből - leginkább készpénzes vevőként - jó eséllyel alkudhatunk, ugyanakkor a legdrágábbak gyakran az euróárfolyam függvényében változnak.

A vidéki kínálat

A vidéki családi házak átlagára az Otthon Centrum (OC) kínálatában jelenleg 28 millió Ft. A 3,16 milliárdból tehát 112 átlagos házat tudnánk venni vagy akár egy kis falut teljes egészében.

Életszerűbb azonban elképzelni, hogy a lottóötös birtokában a nívós, drága ingatlanok kerülnek szemünk elé. Az OC kínálatában lévő 10 legdrágább vidéki családi házat egyszerre megvehetnénk a nyereményből. A legdrágábban egy 720 millióért kínált újszerű, 1000 m²-es házat kapunk a Pilisben, mely 14 ezer m² telken áll. Tartozik hozzá istálló, személyzeti ház, úszómedence, borozó, fitneszterem, négy férőhelyes garázs, s olyan luxusfelszereltség, mint étellift, központi porszívó, térfigyelő kamerák, öntözőrendszer, rejtett világítás, a tetőn hóolvasztó kábel, mosókonyha, és egyéb kényelmünket szolgáló felszereltség.

A budapesti felhozatal

A budapesti családi házak átlagára 62 millió Ft az OC kínálatában, így a fővárosban 50 átlagos házat tudnánk venni a lottó főnyereményből. Ha csak ebbe fektetnénk, egy utcányi ingatlan tulajdonosai lehetnénk.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budapesten a top 3 családi házat egyszerre csak szűkösen tudnánk megvenni a lottóötösből. A legdrágább ház - egyben az ország legdrágább lakóingatlana a cég portfoliójában - egy gellérthegyi, 1230 m²-es ingatlan, mely 2715 m² telken áll, és ablakaiból, valamint a 200 m²-es teraszról 180 fokos panoráma tárul elénk a budai Vár, a Duna és a Parlament felé. A 2009-ben épült, minden luxussal felszerelt, 15 szobás, 7 fürdőszobás ház ára 1,745 milliárd Ft.

Budapesten - a családi házakhoz hasonlóan - a társasházi lakásárak is jóval borsosabbak, mint vidéken. A fővárosban kb. kétszer annyiba, 28,9 millió Ft-ba kerül egy átlagos társasházi lakás. A lottóötösből így megvásárolható 109 átlagos árú lakás egy nagyobb háztömbnyi ingatlant jelent.

Az OC kínálatának 8 legdrágább fővárosi társasházi lakását is meg tudnánk venni a 3,16 milliárd forintból. Ebből hét lakás egy Andrássy úti, 1884-ben épült, és jelenleg átalakítás alatt álló műemlék épületegyüttesben található. Az épületben legdrágább lakások 100-200 m² közöttiek, melyeket a beruházó 305,9 és 460,5 millió Ft között kínál. A felújítást követően tetőkertes napozóterasz és portaszolgálat áll majd az elegáns luxus kivitelű lakások vásárlói szolgálatára.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06