3 °C Budapest

Másfélszer annyiért kelnek el az ingatlanok

Pénzcentrum
2007. július 24. 15:00

Manapság szinte minden nap olvashatunk arról a globálisan jellemző jelenségről, hogy az ingatlanárak emelkedése folytán megjelelő befektetők kiszorítják a lakosságot, és főként az első lakásvásárlókat a piacról.

Különböző stratégiák mentén szeretnének véget vetni az ingatlanárak emelkedésének az árszínvonal-emelkedés által sújtott országokban. Míg Ausztráliában az új földterület felparcellázásában látják a megoldást, addig Angliában a hitelfelvevőket kellemetlenül érintő alapkamat-emelés vethet véget az árak szárnyalásának.

Kanadában azonban mindezidáig nem tettek semmilyen lépést a rekordsebességgel emelkedő lakásárak megfékezésére, bár a kínálati árnál 30-40 százalékkal magasabb vételi árakból nyilvánvalóan látszik, a kínálat nem tudja kielégíteni a keresletet.

Toronto egy külvárosi részén nem régiben 60 százalékkal a kikiáltási ár fellett kelt egy 1930-as években épült családi ház, amely ráadásul tatarozásra vált. Az eredetileg meghirdetett 1,3 millió kanadai dolláros (234 millió forintos) ár, helyett közel 2 millió dollárt fizettek az új tulajdonosok.

Az árak emelkedési ütemét gyorsítja, hogy a néhány évvel ezelőtt, a város zajától menekülő lakosok most szeretnének visszatérni a nyugodtabb, kertvárosias területekre, ahol kínálat nagyon szűk, a kereslet pedig óriási.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58