Boy holding a face mask

Szigorítások a magyar iskolákban: már óra alatt is kötelező a maszkviselés

2021. október 12. 10:01

Szigorítottak a szabályokon az oktatási intézmények miután terjedni kezdett a koronavírus az iskolákban. Több helyen már az órákon is kötelező a maszkviselés, csak a menzán és a büfében, az étkezés idejére lehet levenni.

Több magyar oktatási intézményben is változtattak a szabályokon, a diákoknak óra alatt is el kell takarniuk a szájukat és az orrukat. Az Eduline szerint a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Budai Technikumában csak a menzán és a büfében, az étkezés idejére lehet levenni a maszkot.

A pécsi Jurisics Utcai Általános Iskolában pedig szeptemberben kezdett terjedni a vírus, egy osztály és két pedagógus került karanténba. Az intézmény vezetői akkor úgy döntöttek, hogy csak testnevelésórán és az ebédlőben lehet maszk nélkül tartózkodni.

Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyakorlóiskolájában a tanárok döntenek arról, hogy órájukon fel kell-e venni a maszkot. Az iskola dolgozóinak az épület összes olyan részén el kell takarniuk az orrukat és a szájukat, ahol diákokkal találkozhatnak.

Az elmúlt napokban több kazincbarcikai iskolában felbukkant a koronavírus. A Pollack Mihály Általános Iskola székhelyiskolájában egy pedagógus fertőződött meg, ezért egy osztály karanténba került, a Tompa Mihály Református Általános Iskolában és az Irinyi János Református Oktatási Központban is egy-egy osztály került karanténba. A Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégiumban három diák koronavírus-fertőzés miatt nem jár iskolába, az érintett osztály fele van karanténban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 8. 20:53