33 °C Budapest
Ilyen luxustáborokba mehetnek idén ősszel a gyerekek: biztos jó ötlet ez?

Ilyen luxustáborokba mehetnek idén ősszel a gyerekek: biztos jó ötlet ez?

2020. október 21. 14:03

2020. október 23. és november 1. között ismét bezárnak az iskolák, kezdetét veszi az őszi szünet. A legtöbb helyen ugyan biztosítanak ügyeletet azok számára, akiknek az elhelyezése nem megoldott, mégis sokan küldik táborba ilyenkor a gyermekeiket. Teszik ezt annak ellenére, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma külön felhívta a figyelmet, nem tanácsos ilyenkor is közösségbe küldni az iskolásokat. 

A tavaszi korlátozások idején még mindenki azt hitte, a nyári táboroknak kampó, ám a május 14-i kormányinfón bejelentették, hogy a kormány döntésének értelmében lehetnek gyermektáborok a nyáron. Sok család fellélegezhetett, hiszen a szülők egy jelentős része kénytelen volt feláldozni fizetett szabadnapjai jelentős részét, hogy otthon tudjon maradni, amíg zárva volt az iskola. A koronavírus-járvány miatt szigorodtak az egészségügyi szabályok, amelyek betartása mind a szülőkre, mind a táborszervezőkre nézve kötelező volt. Az előírások alapján szervezett táborokban minimálisra lehetett szorítani bármilyen fertőzés kockázatát.

Járványhelyzetben táborozni

A 2020/2021-es tanév rendjéről szóló kormányrendelet alapján az őszi szünet 2020. október 23-tól november 1-ig tart, az utolsó tanítási nap 2020. október 22. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap. 2020. november 2. (hétfő). Tehát összesen 5 napot kell megoldani a szülőknek, akár maradt fizetett szabadsága, akár nem. És ugyan a legtöbb iskola biztosít összevont ügyeletet, sokan mégis őszi táborba fizetik be a gyerekeket. Holott Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára közleményben hívta fel a figyelmet, fontos lenne hogy a gyerekek a tíznapos szünetet családi körben töltsék, ne csoportos rendezvényeken, szabadidős programokon. 

Persze igény van táborokra, hiszen sok szülő nem tudja másképp megoldani a gyermeke felügyeletét:

Valóban az elmúlt pár évben elindultak az őszi és tavaszi szüneti táborok, és előbbiek az idei esztendőben még inkább kelendőek. A kínálat sokkal kisebb az őszi táborok esetében a nyárhoz viszonyítva. Ennek oka, hogy a hidegebb időjárás miatt szükséges lehet fűtött helység a táborokhoz, ez pedig a táborok nagy részénél nem áll fent, nyáron nincs erre szükség

 - mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Tóth Béla, a Táborfigyelő ügyvezetője, majd hozzátette, hogy a kínálat szűkösségének oka még az is, hogy ebben az időszakban csak egy turnust (hetet) tud megtartani a szervező, így ez rentábilisan csak magasabb díjon végezhető el, amit viszont a szülői kör nehezen tudna megfinanszírozni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Éppen ezért elsősorban a kisebb, családiasabb táborok jellemzőek az őszi szünetben, ahol kevesebb gyermeket fogadnak, mindezt mérsékelt költséggel, így a szülők számára megfizethető áron. 

Amiatt hogy kevés tábor érhető el ebben az időszakban, érdemes a szülőknek mielőbb foglalni, hogy biztosíthassák gyermekük helyét a táborokban. A Táborfigyelőn elérhető klasszikus őszi élménytábor, mely az évszak adottságait ötvözi kézműveskedéssel, ez 28 ezer forintba kerül, de elérhető őszi nyomozótábor is, ahol a lurkók a logika, nyomfejtés és kalandok ötvözetében töltheti élménydúsan az őszi szünetet, ennek ára 40 ezer forint egy hétre napi háromszori étkezéssel

De találhatunk a Gyerektábor keresőn is lehetőségeket: a Botanicon őszi természetismereti tábora 33 ezer forintba kerül, a kangoo sporttábor ára 18 ezer forint 3 napra. Ázsia kultúrájával ismerkedhetnek meg a 7-14 évesek 30 ezer forintos áron. A Millipop őszi játéktábora 39 600 forintba kerül, de találni szuperintenzív őszi angol nyelvi tábort is, ahol bruttó 119 ezer forintba kerül 3 nap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?