12 °C Budapest

Több magyar iskolában is megjelent a koronavírus: karanténban a diákok, tanárok

2020. szeptember 7. 19:00

Számos oktatási intézményben találtak fertőzötteket hétfőn. Van, ahol szünetet rendeltek el, majd áttérnek a digitális oktatásra. Másutt csak az érintett osztályokat, tanárokat emelték ki.

A hétfői hírek szerint több oktatási intézményben is találtak koronavírusos diákokat, tanárokat. Van, ahol oktatási szünetet rendeletek el, másutt digitális oktatásra tértek át, de egyes intézményekben csak az érintett osztályokat, pedagógusokat emelték ki.

A Pénzcentrum alább összeszedte, hogy mely intézményekben jelent meg a koronavírus a hétfőn megjelent hírek alapján:

90 diák és 13 pedagógus került karanténba a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpontban. Biró Péter igazgató szerint három diáknak lett pozitív a tesztje, ők 3 különböző osztályba járnak, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van köztük egy gimnazista is. Az igazgató szerint a fenntartó Emberi Erőforrásuk Minisztériuma, és az Operatív Törzs is azt javasolta, hogy ne rendeljenek el szünetet, inkább emeljék ki azokat, akik a kontaktkutatás során érintettek lehetnek. A Páli Szent Vince Iskolaközpontot több mint 100 óvodás, 730 általános iskolás és gimnazista látogatja, a tanári kart 74 pedagógus alkotja.

Online oktatásra álltak át a Szolnoki Szakképzési Centrum Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégiumban, miután az egyik oktatónál koronavírus-fertőzést mutattak ki. Az érintett oktató augusztus 31-én vett részt egy értekezleten, azért végeztek rajta koronavírustesztet, mert nem érezte jól magát - írja a Szoljon.hu Kalmár Andrea főigazgató és Hicsó György kancellár hétfői közleményére hivatkozva. A pedagógus nem találkozott diákokkal, így őket nem kellett karanténba helyezni. Az intézményben szeptember 14-től, hétfőtől személyes jelenléttel folytatódik a tanítás.

Karanténba került egy berettyóújfalui szakiskola összes dolgozója - derül ki Polgár város közösségi oldaláról. Tóth József polgármester közölte, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúböszörményi Járási Hivatala a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum József Attila Szakképző Iskolájának minden dolgozóját - oktatókat és egyéb technikai dolgozókat is - hatósági karantén alá vonta. Az intézményben hétfőtől digitális oktatásra tértek át.

Hajdúszoboszlón a Gönczy Pál Általános Iskola egyik tanulója fertőződött meg. Czeglédi Gyula polgármester tájékoztatása szerint a hétvégén derült ki, hogy az iskola egyik 5 osztályos tanulójának pozitív lett a tesztje. Az igazgatónő intézkedett, az érintett diák soztályát, elsős testvérének és a barátnőinek osztályait megelőző karanténba helyezték - így összesen négy iskolai osztály került karanténba. Szeptember 8-tól a felső tagozatos osztályok két hétig online oktatásban vesznek részt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Diósdi Eötvös József Általános Iskola egyik osztálya járványügyi megfigyelés alá került - közölte Spéth Géza polgármester a Facebookon. A karantént az illetékes hatóságokkal egyeztetve rendelték el. Leszák Ferenc iskolaigazgató közölte, az óvintézkedés az egész iskolai közösség védelmét szolgálja. Az iskolában a tanítás folytatódik, de arra kérik a felnőtteket, szülőket, kerüljék a nem kötelező közösségeket, rendezvényeket, összejöveteleket.

Rendkívüli szünetet rendelt el hétfőre a budaörsi az 1. Számú Általános Iskolában az igazgató. Simsik Zsuzsanna tájékoztatása szerint keddtől digitális oktatásra állnak át. Egy helyi hírportál szerint egy pedagógus tesztje lett pozitív.

Három szegedi iskolában már biztosan találtak koronavírus-fertőzötteket. A Délmagyar szerint összesen 91 gyerek és 15 pedagógus érintett. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban, a Tömörkény István Gimnáziumban és a szőregi Kossuth Lajos Általános iskolában is megjelent a koronavírus. Az említett intézményekben egy-egy osztályban áttértek a tantermen kívüli, digitális munkarendre. Rendkívüli szünetet egyik intézményben sem kellett elrendelni. A lap arról értesült, hogy az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolából is haza kellett küldeni fertőzésgyanú miatt egy osztályt.

Tótkomlóson már korábban bezárták a Tótkomlósi Ligeti Óvodát, mert az egyik dolgozó koronavírustesztje pozitív lett. A hatóságok szerdán elrendelték az alkalmazottak, illetve hét, a nyári időszakban az intézményben tartózkodó gyermek tesztelését. Zsura Zoltán, a település polgármestere később elmondta, hogy vasárnap újabb öt fertőzöttet találtak, így hétfőtől tanítási szünetet rendeltek el a Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, mert a pedagógusok járványügyi megfigyelés alá kerültek - keddtől digitális oktatásra állnak át az intézmények.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem