Több magyar iskolában is megjelent a koronavírus: karanténban a diákok, tanárok

Több magyar iskolában is megjelent a koronavírus: karanténban a diákok, tanárok

2020. szeptember 7. 19:00

Számos oktatási intézményben találtak fertőzötteket hétfőn. Van, ahol szünetet rendeltek el, majd áttérnek a digitális oktatásra. Másutt csak az érintett osztályokat, tanárokat emelték ki.

A hétfői hírek szerint több oktatási intézményben is találtak koronavírusos diákokat, tanárokat. Van, ahol oktatási szünetet rendeletek el, másutt digitális oktatásra tértek át, de egyes intézményekben csak az érintett osztályokat, pedagógusokat emelték ki.

A Pénzcentrum alább összeszedte, hogy mely intézményekben jelent meg a koronavírus a hétfőn megjelent hírek alapján:

90 diák és 13 pedagógus került karanténba a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpontban. Biró Péter igazgató szerint három diáknak lett pozitív a tesztje, ők 3 különböző osztályba járnak, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van köztük egy gimnazista is. Az igazgató szerint a fenntartó Emberi Erőforrásuk Minisztériuma, és az Operatív Törzs is azt javasolta, hogy ne rendeljenek el szünetet, inkább emeljék ki azokat, akik a kontaktkutatás során érintettek lehetnek. A Páli Szent Vince Iskolaközpontot több mint 100 óvodás, 730 általános iskolás és gimnazista látogatja, a tanári kart 74 pedagógus alkotja.

Online oktatásra álltak át a Szolnoki Szakképzési Centrum Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégiumban, miután az egyik oktatónál koronavírus-fertőzést mutattak ki. Az érintett oktató augusztus 31-én vett részt egy értekezleten, azért végeztek rajta koronavírustesztet, mert nem érezte jól magát - írja a Szoljon.hu Kalmár Andrea főigazgató és Hicsó György kancellár hétfői közleményére hivatkozva. A pedagógus nem találkozott diákokkal, így őket nem kellett karanténba helyezni. Az intézményben szeptember 14-től, hétfőtől személyes jelenléttel folytatódik a tanítás.

Karanténba került egy berettyóújfalui szakiskola összes dolgozója - derül ki Polgár város közösségi oldaláról. Tóth József polgármester közölte, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúböszörményi Járási Hivatala a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum József Attila Szakképző Iskolájának minden dolgozóját - oktatókat és egyéb technikai dolgozókat is - hatósági karantén alá vonta. Az intézményben hétfőtől digitális oktatásra tértek át.

Hajdúszoboszlón a Gönczy Pál Általános Iskola egyik tanulója fertőződött meg. Czeglédi Gyula polgármester tájékoztatása szerint a hétvégén derült ki, hogy az iskola egyik 5 osztályos tanulójának pozitív lett a tesztje. Az igazgatónő intézkedett, az érintett diák soztályát, elsős testvérének és a barátnőinek osztályait megelőző karanténba helyezték - így összesen négy iskolai osztály került karanténba. Szeptember 8-tól a felső tagozatos osztályok két hétig online oktatásban vesznek részt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Diósdi Eötvös József Általános Iskola egyik osztálya járványügyi megfigyelés alá került - közölte Spéth Géza polgármester a Facebookon. A karantént az illetékes hatóságokkal egyeztetve rendelték el. Leszák Ferenc iskolaigazgató közölte, az óvintézkedés az egész iskolai közösség védelmét szolgálja. Az iskolában a tanítás folytatódik, de arra kérik a felnőtteket, szülőket, kerüljék a nem kötelező közösségeket, rendezvényeket, összejöveteleket.

Rendkívüli szünetet rendelt el hétfőre a budaörsi az 1. Számú Általános Iskolában az igazgató. Simsik Zsuzsanna tájékoztatása szerint keddtől digitális oktatásra állnak át. Egy helyi hírportál szerint egy pedagógus tesztje lett pozitív.

Három szegedi iskolában már biztosan találtak koronavírus-fertőzötteket. A Délmagyar szerint összesen 91 gyerek és 15 pedagógus érintett. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban, a Tömörkény István Gimnáziumban és a szőregi Kossuth Lajos Általános iskolában is megjelent a koronavírus. Az említett intézményekben egy-egy osztályban áttértek a tantermen kívüli, digitális munkarendre. Rendkívüli szünetet egyik intézményben sem kellett elrendelni. A lap arról értesült, hogy az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolából is haza kellett küldeni fertőzésgyanú miatt egy osztályt.

Tótkomlóson már korábban bezárták a Tótkomlósi Ligeti Óvodát, mert az egyik dolgozó koronavírustesztje pozitív lett. A hatóságok szerdán elrendelték az alkalmazottak, illetve hét, a nyári időszakban az intézményben tartózkodó gyermek tesztelését. Zsura Zoltán, a település polgármestere később elmondta, hogy vasárnap újabb öt fertőzöttet találtak, így hétfőtől tanítási szünetet rendeltek el a Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, mert a pedagógusok járványügyi megfigyelés alá kerültek - keddtől digitális oktatásra állnak át az intézmények.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 17. szerda
Jácint
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 17. 20:55