34 °C Budapest
2019-re készül el az új Nemzeti alaptanterv

2019-re készül el az új Nemzeti alaptanterv

2016. szeptember 21. 08:31

Az eredetileg tervezett 2018 helyett csak 2019 őszétől vezetnék be az új Nemzeti alaptantervet, mondta Palkovics László oktatási államtitkár egy kedden tartott háttérbeszélgetésen.

Az elmúlt hetekben több helyen elhangzott: 2018-ra készül el az új Nemzeti alaptanterv (Nat) amely a minden iskolában kötelező tananyagot és ennek elosztását határozza meg.

Az új Nat-nak fontos szerepe lesz a diákok terheinek csökkentésében. Korábban Palkovics László oktatási államtitkár arról beszélt, hogy ezt a célt nemcsak a tananyag csökkentésével és átstrukturálásával szeretnék elérni, hanem az iskolai szünetek idejének megváltoztatásával is. Az elképzelések szerint a tanév hosszabbodhat, belelóghat a nyárba, emiatt a nyári szünet rövidebb lenne, viszont több pihenőt adnának az őszi és a tavaszi szünetben a diákoknak és a tanároknak. Erről egyelőre még nincs végleges álláspont.

Palkovics László kedden azt mondta: elkezdődött az új alaptanterv kidolgozása. A köznevelési kerekasztal legutóbbi ülésén azonban az ezen dolgozó munkacsoport szakértői úgy vélték: a 2018-as bevezetés túl korai lenne. Ezért 2019 szeptemberétől vezetnék be az új tantervi szabályozást.

Az államtitkár nem említette, de a halasztásban szerepet játszhat az is, hogy nem akarják terhelni a 2018-as választási kampányt az oktatásról folyó vitákkal.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 10:52