34 °C Budapest
Nincs pénz, nincs tankönyv? Törvénytelen, de nem számít

Nincs pénz, nincs tankönyv? Törvénytelen, de nem számít

2016. szeptember 9. 09:30

Egy szülői érdekvédelmi szervezet szerint nem számít egyedinek az az egri eset, amelyről a Népszava számol be ma reggel. A diákok szülei nem kapták meg a csekket, amin be lehetne fizetni a tankönyvek árát, az iskola meg nem adja oda a tankönyveket, csak ha fusiba adnak egy húszezrest. A helyzet törvényen kívüli.


A jogszabály szerint az iskola nem vizsgálhatja, hogy egy szülő kifizette-e a tankönyvek árát a Könyvtárellátó (KELLO) számára, egy dolga van a tankönyvcsomagokkal, ki kell osztania azt a gyerekeknek.

Ezzel ellentétes helyzetről tudosít a lap:

  • Egerben egy iskolában nem hajlandóak kiadni a tankönyveket, csak ha a gyerek bead egy húszezrest az iskolának (csekket még nem kaptak a szülők)..
  • A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint nem egyedi esetről van szó, sok iskola megtagadja a tankönyvek kiadását a fizetésig.

"A tankönyvkiosztó pedagógus nem bolti eladó, nem kezelhet pénzt, nincs joga ellenőrizni a tankönyvfizetés idejét és módját, nincs joga megtagadni a tankönyv átadását szeptember elsején. A szülő áll üzleti viszonyban (vevő-eladó) a tankönyveket beszerző és kiszállító céggel, nem az iskola" - olvasható a KELLO közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?