Nem fognak örülni a nyugdíjasok: ennek a húzásnak rossz vége is lehet

2020. január 23. 09:13

Felbolygatná a kereseti és jövedelmi viszonyokat a minimálbér és a garantált bérminimum egységesítése. A tervezet szerint egységesítenék a minimálbért és a garantált bérminimumot. Mivel az előbbiért nagyjából 250 ezren, az utóbbiért pedig 800 ezren dolgoznak, az ennek megfelelő súlyokat alkalmazva a 160 ezer forintos legkisebb keresetet és a szakképzettséghez kötött, legalább 210 ezer 600 forintos fizetést figyelembe véve 199 ezer forintos új minimálbért állapítanának meg. Ez a mai árfolyamon nagyjából 600 euró, vagyis Magyarország rögvest felzárkózna abba a mezőnybe, amelybe Lengyelország, Csehország és Szlovákia tartozik.

A minimálbér egységesítés címén történő megemelése ugyanakkor tovább torzítaná a kereseti és jövedelmi viszonyokat.- írja a hvg.hu. A bruttó 199 ezer forintos minimálbér nettója 132 ezer forint. Ennél alig valamivel több - 135 ezer forint - volt tavaly az öregségi nyugdíjak átlaga, és aligha az a kívánatos politikai üzenet, hogy az időskorúak átlagosan csak minimálbért kapnak.

A kormányzati teszt hátterében az Európai Bizottság törekvése állhat, hogy minden embernek meg kell tudnia élni a fizetéséből. Ennek jegyében azt szorgalmazza, hogy valamennyi országban szabják meg a minimálbért, és ennek szabályozására hozzanak létre valamiféle uniós keretmegállapodást.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05