7 °C Budapest
Beindult a pénzosztás: sok nyugdíjas csalódott

Beindult a pénzosztás: sok nyugdíjas csalódott

2017. november 15. 10:33

Több száz panasz érkezik a Magyar Államkincstárhoz a novemberi nyugdíj-kifizetésekkel kapcsolatban, pedig eddig csak a banki utalások történtek meg, a postai kézbesítések még csak ma indulnak - írja a Magyar Nemzet.


Több száz nyugdíjas tett panaszt a novemberi nyugdíj-kifizetésekkel kapcsolatban, holott eddig csak a banki utalások történtek meg, sokan, akik postai kézbesítés útján kérték a kifizetést, még csak a következő napokban kapják meg a pénzüket.

A lapnak is többen jelezték, hogy gond van, volt, akinél sem a korrekció, sem a prémium összege nem jelent meg a számlán, többen pedig sokkal nagyobb összegre számítottak. Az államkincstár szerint ugyanakkor nem megalapozottak az eddigi reklamációk, eddig egyetlen esetben sem bukkantak arra, hogy késedelmes, illetve helytelen összegű kiutalás történt volna. Az esetek többségében a 80 ezer forint fölötti juttatásban részesülő nyugdíjasok reklamálják a nyugdíjprémium összegét, amelyet 12 ezer forintban maximáltak.

A Magyar Nemzetnél egyébként jelentkezett olyan nyugdíjas is, aki több pénzt kapott, mint amenynit szerinte kapnia kellett volna.

Az egyösszegű, egész évre vonatkozó korrekció mértéke a novemberi ellátás 9,6 százaléka (12 hónap szorozva 0,8 százalékkal). Még idén januárban 1,6 százalékos volt a nyugdíjemelés, de az infláció 2,4 százalék lett, így a kettő különbözete miatt jár havi szinten a 0,8 százalék. Ami pedig a nyugdíjprémiumot illeti: 80 ezer forintos ellátás fölött ez maximum 12 ezer forint, míg 80 ezer forint nyugdíj alatt az ellátás összegének a negyede, szorozva 0,6-del. Tehát például egy 60 ezer forintos nyugdíjjal számolva 9000 forintot jelent - magyarázta a lapnak Farkas Attila nyugdíjszakember.

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?