12 °C Budapest

Micsoda? Korai nyugdíjba vonulhat a TV2 sztárja?

Pénzcentrum
2015. július 4. 20:25

Feladja a sorozatokban való szereplést és a vállalkozásaiból is kiszáll Gesztesi Károly, a Jóban rosszban szereplője. A színész már 37 éve dolgozik, így most pihenésre vágyik. Azonban nemcsak kiugró fizetéssel lehet korán nyugdíjba menni, ennek feltételei akár már 20 év alatt is megteremthetőek.

Harminchét éve dolgozom egyfolytában. Az egyik legjobban fizetett színész lettem a szakmában. Kiszálltam az üzleti életből, s felszámoltam a vállalkozásaimat. Van annyi hál’ istennek, hogy nem hiányzik a Jóban Rosszban-os keresetem

 - mondta Gesztesi, akinek esze ágában sincs hajhászni a pénzt - írja a Blikk.

Egyáltalán nem hiányzik a napi harminc oldal tanulás. Elveszi az időt a családtól. Szép volt, jó volt, elég volt. Úgy döntöttem, hogy egy évig nem fogok leszerződni egyik csatornához sem. Most már élni szeretnék. Elmenni Tenerifére vagy Toscanába a kedvenc helyeimre. Vagy kirándulni egyet a barátnőmmel Párizsban, ha ahhoz van kedvem

 - tette hozzá a színész.Ugyan még szerepel színházakban és filmforgatásokon is részt vesz, de sem vállalkozásai, sem tévés sorozata nincs. Tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy 37 évnyi munka után Gesztesi félig nyugdíjba vonult.

Akár 20 év alatt megteremthető a nyugdíjba vonulás feltétele

Az elképzelésünkben olyan alanyból indultunk ki, aki az életének azon szakaszán már túl van, hogy nagyobb beruházásokat kelljen végrehajtania, az ugyanis megakadályozná a konstans megtakarításban. Emberünk így 30 éves és a magyar átlagos fizetésnél (országosan nettó havi 158 ezer) valamivel jobban keres, ugyanis Budapesten él, ahol az átlagos nettó már 200 ezer forint.

Megtakarítási képessége a kiinduló feltételezésünk szerint a nettó jövedelmének a negyede (kezdetben 50 ezer forint).


Így 150 ezer forintos elkölthető jövedelemmel éli az életét, amivel teljesen elégedett. Ez utóbbit külön hangsúlyoznánk, mivel ennek köszönhetően a reálbér-emelkedéséből (inflációt meghaladó bérnövekedés) származó többletet inkább a megtakarításainak további növelésére fordíthatja. Innentől kezdve pusztán azt várja az emberünk, hogy a hosszú kötvényekbe fektetett vagyonából származó jövedelme valamikor fenntarthatóan (inflációt követően) elérje azt a szintet, ami mellett már nem kell többet dolgoznia.

Ehhez megjósoltuk, hogy a távoli jövőben milyen kamatokra számíthatunk, ami végül kidobta, hogy alapesetben

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

23 évnyi kemény munkára és folyamatos megtakarításra volna szükség az életcélunk eléréséhez.

A korai nyugdíjba vonulás feltételeiről részletesen ITT olvashatsz.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem