Micsoda? Korai nyugdíjba vonulhat a TV2 sztárja?

Micsoda? Korai nyugdíjba vonulhat a TV2 sztárja?

Pénzcentrum
2015. július 4. 20:25

Feladja a sorozatokban való szereplést és a vállalkozásaiból is kiszáll Gesztesi Károly, a Jóban rosszban szereplője. A színész már 37 éve dolgozik, így most pihenésre vágyik. Azonban nemcsak kiugró fizetéssel lehet korán nyugdíjba menni, ennek feltételei akár már 20 év alatt is megteremthetőek.

Harminchét éve dolgozom egyfolytában. Az egyik legjobban fizetett színész lettem a szakmában. Kiszálltam az üzleti életből, s felszámoltam a vállalkozásaimat. Van annyi hál’ istennek, hogy nem hiányzik a Jóban Rosszban-os keresetem

 - mondta Gesztesi, akinek esze ágában sincs hajhászni a pénzt - írja a Blikk.

Egyáltalán nem hiányzik a napi harminc oldal tanulás. Elveszi az időt a családtól. Szép volt, jó volt, elég volt. Úgy döntöttem, hogy egy évig nem fogok leszerződni egyik csatornához sem. Most már élni szeretnék. Elmenni Tenerifére vagy Toscanába a kedvenc helyeimre. Vagy kirándulni egyet a barátnőmmel Párizsban, ha ahhoz van kedvem

 - tette hozzá a színész.Ugyan még szerepel színházakban és filmforgatásokon is részt vesz, de sem vállalkozásai, sem tévés sorozata nincs. Tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy 37 évnyi munka után Gesztesi félig nyugdíjba vonult.

Akár 20 év alatt megteremthető a nyugdíjba vonulás feltétele

Az elképzelésünkben olyan alanyból indultunk ki, aki az életének azon szakaszán már túl van, hogy nagyobb beruházásokat kelljen végrehajtania, az ugyanis megakadályozná a konstans megtakarításban. Emberünk így 30 éves és a magyar átlagos fizetésnél (országosan nettó havi 158 ezer) valamivel jobban keres, ugyanis Budapesten él, ahol az átlagos nettó már 200 ezer forint.

Megtakarítási képessége a kiinduló feltételezésünk szerint a nettó jövedelmének a negyede (kezdetben 50 ezer forint).


Így 150 ezer forintos elkölthető jövedelemmel éli az életét, amivel teljesen elégedett. Ez utóbbit külön hangsúlyoznánk, mivel ennek köszönhetően a reálbér-emelkedéséből (inflációt meghaladó bérnövekedés) származó többletet inkább a megtakarításainak további növelésére fordíthatja. Innentől kezdve pusztán azt várja az emberünk, hogy a hosszú kötvényekbe fektetett vagyonából származó jövedelme valamikor fenntarthatóan (inflációt követően) elérje azt a szintet, ami mellett már nem kell többet dolgoznia.

Ehhez megjósoltuk, hogy a távoli jövőben milyen kamatokra számíthatunk, ami végül kidobta, hogy alapesetben

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

23 évnyi kemény munkára és folyamatos megtakarításra volna szükség az életcélunk eléréséhez.

A korai nyugdíjba vonulás feltételeiről részletesen ITT olvashatsz.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10