19 °C Budapest
Nem csoda, hogy hosszú sorokban állnak a nyugdíjasok Budapesten

Nem csoda, hogy hosszú sorokban állnak a nyugdíjasok Budapesten

Pénzcentrum
2015. január 13. 18:02

Órákig állnak sorban a nyugdíjasok Budapesten az Erzsébet-program Ügyfélszolgálati Irodája előtt.

30 százalékkal megnövelte a nyugdíjasoknak járó kedvezményes fürdőbelépők keretösszegét a kormány. Ennek ellenére most sem kizárt, hogy - a tavalyi évhez hasonlóan - idő előtt le kell zárni a pályázatot, hiszen

72 óra leforgása alatt 10 ezer pályázat érkezett

a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz - értesült az Origo.

Már hétfő reggel hosszú sorokban álltak a kedvezményes üdülésre, esetleg fürdőbelépésre vágyó nyugdíjasok a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány irodája előtt. A Podmaniczky utcai ügyfélszolgálaton azoknak segítenek, akik internet vagy tapasztalat hiányában nem tudják kitölteni a pályázathoz szükséges nyomtatványokat. Márpedig erre sokaknak szüksége van, hiszen a legegyszerűbb jelentkezéshez is három kitöltött papírt kell elküldeni számítógépen keresztül.

A kormány készült az újabb rohamra, ezért is emelték meg a keretösszeget. Az alapítvány hangsúlyozta, hogy a fürdőbelépők keretösszegét idén 30 százalékkal emelte, ezáltal a benne résztvevők száma is nő.

A programról itt olvashatsz bővebben: KATTINTS!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A résztvevő fürdők listáját IDE KATTINTVA lehet megtalálni.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?