17 °C Budapest

Nyugdíjbiztosítás: egyre többen terveznek vele

Pénzcentrum
2014. július 14. 09:33

Hét hónapja él az a szabály, amely adókedvezménnyel támogatja az új nyugdíjbiztosítások kötését, s alig egy hete alakították át a biztosítók ilyen típusú termékeiket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlásának megfelelően - írja a Népszabadság.

A biztosítótársaságok már látják az érdeklődés megnövekedését. Hét hónapja lehet az adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítást kötni. Az első öt hónapban 23,3 ezer nyugdíjbiztosítást értékesítettek, a megkötött új szerződések száma az időszak végén 22,8 ezer volt. Például az Aegonnál háromezer ügyfél választott nyugdíjbiztosítási konstrukciót, s a társaság a termékek továbbfejlesztésétől is vár egy nagyobb lendületet.

Várhatóan az év végén fut majd fel igazán a nyugdíjbiztosítások forgalma, hiszen az év végi adótervezés és számolgatás eredményeként derülhet ki, van-e értelme rámenni az adókedvezményekre vagy sem. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a jövedelem és minél kevesebb a gyerek (illetve az igénybe vehető családi adókedvezmény), annál inkább megéri kihasználni a biztosítás adta lehetőséget. A befizetett összeg húsz százaléka lehet legfeljebb az igénybe vehető adókedvezmény, maximum 130 ezer forintig.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?