2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Veszélyben az OTP ügyfelei: csalók vadásznak rájuk a neten


Az OTP Bankra hivatkozva próbálnak ismeretlenek adathalász (phishing) levélben személyes adatokat megszerezni netbanki belépéshez. Az OTP Bank honlapján hétfőn megjelentetett figyelmeztetés szerint a levélben található hivatkozás adathalász oldalra vezet. Az ügyfeleket arra kérik, hogy az ilyen levelekre ne válaszoljanak, illetve haladéktalanul jelezzék a banknak, ha már megadták az adataikat.

Az OTP Bank bizalmas adatokat - például szolgáltatás használatához szükséges jelszót vagy SMS-üzenetben küldött kódot - sem e-mailben, sem telefonon nem kér - közölték. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Legutóbb tavaly nyáron támadtak meg legalább három magyarországi nagybankot adathalászok, az érintett ügyfelek száma - akik adathalász üzenetet kaptak akkor - akár 100 ezres nagyságrendű is lehetett. A támadások után készített cikkünk írásakor nem lehetett hallani arról, hogy ügyfélpénzeket loptak volna el. Hogy mi zajlik egy támadás észlelésekor egy bankban, mi tehetnek egyáltalán a tájékoztatáson kívül, arról itt írtunk részletesen.

(Portfolio)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk