2019. április 19. péntek Emma

Sokkoló rekord: soha nem volt még ennyi adótartozása a magyaroknak


Soha nem tartozak még annyi pénzzel a magyarok az adóhatóságnak, mint tavaly év végén. Kiderült az is, hogy a GDP 11,4 százalékát készpénzben tartják a háztartások.

Soha nem volt még akkora adótartozása a magyaroknak, mint 2018 végén - vette észre a Napi.hu az MNB friss adatai között. Kiderült, hogy 730 milliárd forinttal tartoztak a háztartások az államnak 2018 utolsó napján.

Az adatok szerint a háztartások pénzügyi vagyona az év végére 53 856 milliárd forintra nőtt, ami 9 százalékos emelkedés egy év alatt. Ebből az összegből 4792 milliárd forintot készpénzben tartanak, vagyis

az ország teljes készpénzállományának kétharmada a háztartásoknál van.

Európai összehasonlításban nagyon magas aránynak számít, hogy a GDP 11,4 százalékát készpénzben tartjuk.

Nő az eladósodottság is. A hitelállomány 7500 milliárd forint fölé nőtt, ami három és fél éve a legmagasabb mutató. Főleg az ingatlanhitelek állománya ugrott meg, egy év alatt több, mint 10 százalékkal.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 13 155 forintos törlesztőt (THM 13,57%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk