2019. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Alapszolgáltatás esett ki a magyar banknál: hónapokig tarthat a leállás


A core rendszer cseréje óta elérhetetlen az MKB NetBankárban a betétlekötési opció. Az átállás nyáron kezdődött, a funkció így már hónapok óta nem üzemel. Megkérdeztük a bankot, hogy mikorra várható az átállás befejezése, és mi az alternatívája az online lekötésnek.

Folyamatosan állítják át informatikai alaprendszerüket a bankok, a digitalizáció egyre színvonalasabb online szolgáltatásokat követel. Nem mindig megy azonban zökkenőmentesen az átállás: egyik olvasónk az MKB internetbanki felületére panaszkodott. Elmondása szerint az átállás óta nem lehetséges a betétek lekötése a bank online felületén. Ez azért roppant kellemetlen,

mert az átállás 2018 június-júliusában zajlott le, azaz a bank ügyfeleinek közel 10 hónapja nem elérhető ez az alapszolgáltatás.

Olvasónk felhívta a bank ügyfélszolgálatát, ahol azt javasolták neki, hogy a lekötést végezze el a telefonos ügyfélszolgálaton, vagy személyesen a bankfiókban. A mai tendenciák azonban azt mutatják, hogy a banki szolgáltatások egyre inkább digitalizálódnak, így az, hogy a betéteket már online is le lehet kötni, alapszolgáltatásnak számít.

Megkérdeztük az MKB Bankot, hogy mi az álláspontjuk a kérdésben, és mikorra várható a szolgáltatás átállása. A bank ezt írta válaszában:

Az MKB NetBankár szolgáltatásban új, a korábbinál korszerűbb betétlekötési funkció fejlesztésén dolgozunk, ezért ez a szolgáltatásunk átmenetileg nem elérhető. Erről ügyfeleinket az átállás időpontjában tájékoztattuk. Ügyfeleinknek ebben az átmeneti időszakban sem kell nélkülözniük a kényelmes betétlekötési lehetőséget: TeleBankár szolgáltatásunk segítségével, akár otthonról is adhatnak betétlekötési megbízást munkatársainknak.

Bankot váltanál? Találd meg a legolcsóbb számlát kalkulátorunkban! <<< KATT

A digitalizáció azonban jelentős kihívások elé állítja a bankokat a pénzintézetek vezetőinek elmondása szerint. Bár a fiókok szerepe átalakulóban van, a személyi hitelezés nagy része a jövőben online felületekre terelődik, az informatikai átállás és a digitalizáció sok banknál még csak folyamatban van, és sok esetben meglehetősen költséges is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk