20 °C Budapest
Megunták a sorban állást a magyarok: már ez a módszer hódít a fizetésnél

Megunták a sorban állást a magyarok: már ez a módszer hódít a fizetésnél

2023. június 26. 12:03

Az ATM-ek készpénzbefizetés funkciója egyre népszerűbb, sokan már itt fizetik be készpénzüket a banki pénztárak helyett. A készpénzbefizetések darabszámban 2023 első negyedévében megelőzték a pénztári befizetéseket, azonban a számok azt is mutatják, hogy a nagyobb értékű befizetéseket még mindig inkább a pénzintézetek pénztáraiban fizetik be az emberek, pedig a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján az ATM-en történő készpénz befizetés egy kifejezetten biztonságos módja a készpénz bankszámlára helyezésének.

A Magyar Nemzeti Bank friss adatai alapján 2023 első negyedévében több, mint 3,1 millió hazai kibocsátású fizetési kártyával lebonyolított készpénz-befizetési tranzakció történt ATM-en keresztül, több, mint 661 milliárd forint értékben. Az előző év azonos időszakához képest ez a darabszámban 29 százalékos, értékben pedig 26 százalékos bővülést jelent - írja közleményében az OTP Bank.

Mindeközben a pénzforgalmi szolgáltatók pénztáraiban történt készpénzbefizetések darabszáma 2022 első negyedévéhez képest egy százalékkal csökkent, értékben viszont 9 százalékkal bővült. Ugyan darabszámban az ATM-eken történő készpénzbefizetés meghaladta a pénztári befizetések számát, értékben azonban 74 százalékkal elmarad a pénztári befizetésekhez képest.

Ebből látszik, hogy a kisebb összegek befizetésére már bátran használják az emberek az ATM-eket, nagyobb összegek esetén viszont még mindig a pénztárakhoz fordulnak, pedig az automaták amellett, hogy a nap 24 órájában, a hét minden napján rendelkezésre állnak, még biztonságosak is, az MNB-adatok alapján még sosem történt visszaélés készpénzbefizetés esetén.

Az OTP Bank ATM hálózatában anélkül is be tudja fizetni bárki a számlájára a készpénzét, hogy ehhez a munkaidejében, banki nyitvatartási időben kelljen igénybe vennie a pénztárak segítségét. Így teljes biztonságban tudnak ügyfeleink értékes időt megtakarítani, hiszen a befizetésre is alkalmas, okos ATM-eken keresztül 1 tranzakció alkalmával sorban állás nélkül, egyszerűen tudják készpénzüket bankszámlájukra helyezni, egyszerre maximum 200 db bankjegyet, azaz 4.000.000 Ft-ot tudnak befizetni

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– mondta Hideg Noémi, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 20. 19:31
Hogyan fordulhatott elő az, hogy beavatkozás nélkül végignézte a Való Világ 12 (VV12) készítőinek st...
Holdblog  |  2024. július 20. 11:18
Sok kérdést kapunk olvasóinktól és ügyfeleinktől a HOLD vagyonkezelésére, a számlákra és szolgáltatá...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem