3 °C Budapest
Hungarian currency: Forint banknotes and coins (500 Forint, 1000 Forint, 50 Forint, 20 Forint, 10 Forint, etc.)

Itt az első fecske: ez a magyar bank áthárítja az ügyfelekre a különadót

2022. június 13. 19:50

Áthárítja a nagyobb tranzakciós illetéket az ügyfelekre a K&H Bank, tudta meg az RTL Klub. Bár a készpénzfelvétel még ingyenes, de az átutalás most már hatalmas összegekbe is kerülhet, hiszen az eddigi hatezer forint helyett akár már tízezer forintot is fizethetünk.

Alig több mint egy hete jelent meg a kormányrendelet a különadókról, de az RTL Híradó szerint a K&H Bank máris követte a Rynair példáját, és teljes egészében az ügyfélre hárítják a tranzakciós illeték emelését. Az információk szerint, miután a bankoknak az ilyen jellegű változásokat korán közzé kell tenniük, így az ügyfeleket augusztustól fogja érinteni a változás. De a szakértők szerint a K&H mindössze a sorban az első, aki meglépte ezt, a többi bank is követni fogja őket hamarosan.

Jelentős mértékben, bár lehetséges, hogy időbeli csúszással, de meg fognak jelenni a költségek most is a fogyasztók által fizetendő díjak között

– mondta el a híradónak Sándorfi Balázs a Bankmonitor ügyvezetője.

De nem csak a K&H és a Rynair hárítja át nyíltan a különadót az ügyfelekre: a lízingdíjak is emelkedni fognak , illetve cégautó adói is változtak, júliustól ugyanis a kétszeresükre emelkedtek. Bár ezt a lízingcégek eddig is az ügyfelekre terheltek:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A szerződés kitér arra is, hogy ha bárminemű változás következne be az adókkal, vagy jogszabállyal kapcsolatban, ami nem volt előre felmérhető, azt természetesen érvényesíteni fogja a flottakezelő

– figyelmeztetett a Magyar Lízingszövetség főtitkára, Kőszegi László, aki szerint a cégek többsége ebben az esetben is át fogja hárítani az ügyfelekre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. november 28. 16:42
A köztévé megint manipulálta a független országgyűlési képviselőt érintő egyik riportját, Hadházy Ák...
Kiszámoló  |  2023. november 28. 11:36
Kijött az Eustat 2022-es adata az egészségügyi költésekről az uniós országok GDP-jének százalékában....
MNB Intézet  |  2023. november 28. 10:05
A versenyben másodikként sorra kerülő versenyzőre mindig nagy nyomás nehezedik. Így van ez a gazdasá...
Bankmonitor  |  2023. november 28. 08:19
Életbiztosítási szerződés megkötésekor van jó pár kérdés, amire válaszolnod kell. Ezek egy része az...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem