Stock falls

Ezek a részvények fialnak csak igazán: két számjegyű a hozam, nagyot lehet szakítani

2021. június 29. 15:33

A globális részvénypiacok 2021 első felében tovább folytatták több mint egy éve tartó ralijukat, az ötszáz legnagyobb amerikai tőzsdei cég teljesítményét leképező S&P 500 Index például mintegy 14 százalékkal emelkedett idén. Bár a részvénypiacok értékeltségi mutatói meghaladják az elmúlt 20 év átlagos értékeltségét, hosszú távon továbbra sem látható olyan befektetési lehetőség, ami felveszi a versenyt a részvények hozamlehetőségével - állítják elemzők.

Mintegy 47%-kal mentek feljebb egy év alatt a tech cégek papírjai, folytatódhat az emelkedés

Bár mostanra - jelentős részben a koronavírus-járvány hatására - túlértékeltté vált a technológiai szektor (a techcégek részvényeinek árfolyamát mutató Nasdaq index az elmúlt egy év során mintegy 47 százalékkal emelkedett), az iparági innovációnak köszönhetően a jövőben is az egyik legmagasabb hozamot várhatjuk a technológiai szektortól. Az UNION Biztosító elemzői szerint a techcégek közül:

  • ígéretes befektetés lehet például a Zynga Inc., amely az interaktív szórakoztatási ágazat egyik úttörője, és olyan népszerű videojátékokat fejleszt, mint például a Game of Thrones Slots Casino, az Empires & Puzzles vagy a Merge Dragons!
  • érdemes figyelemmel kísérni a különböző kibertámadások ellen védelmet kínáló Symantec vagy McAfee Corporation teljesítményét is.
  • szép profitra van esély a 3D System Corporation részvényével is, amelynek ára már az elmúlt egy évben is közel hatszorosára, 40 dollár körüli szintre drágult. A cég sztereolitográfiával, azaz egy lézeres 3D nyomtatási technológiával foglalkozik, amit többek között az orvostudomány területén fogászati készülékek előállításához, valamint az ékszergyártásban, az autóiparban és a repülőgépgyártásban használnak.

Árfolyam, részvények, indexek a Pénzcentrumon

Sokat kereshetünk azzal is, ha jobb hellyé tesszük a bolygót

A technológiai szektor részvényei mellett az ESG-befektetések - azaz a környezeti, társadalmi vagy vállalatvezetési szempontból felelős cégek papírjai - kínálhatják a legnagyobb hozamot a továbbiakban. Az ESG-n belül is elsősorban a megatrendekre ajánlott figyelni, például a megújuló energiaszektor, a körforgásos gazdálkodás, az elektromos autózás, a vízmenedzsment szereplőire, de az „okosváros” megoldásokat fejlesztő, illetve az alacsony karbonlábnyom elérésére törekvő vállalatokat is érdemes szemmel tartani - hívja fel a figyelmet az UNION Biztosító.

  • Miközben az S&P 500 index mintegy 40 százalékkal emelkedett az elmúlt 12 hónapban, addig a zöldenergiával foglalkozó cégek értéke (az S&P Global Clean Energy Index) 90 százalékkal nőtt az elmúlt egy év alatt. A megújuló energiával foglalkozó cégek között jó befektetésnek számít például a szélenergiát termelő Vestas Wind Systems vagy a Plug Power Inc, amely az elektromos hajtású járművek üzemanyagcellás rendszereit szállítja.
  • A vízmenedzsment kapcsán olyan vállalatok teljesítményéből is részesedhetünk, mint az Egyesült Államokban és Kanadában ivóvíz-szolgáltatással és szennyvíztisztítással foglalkozó American Water Works Inc., amelynek árfolyama negyedével ment fel egy év alatt.
  • A körforgásos gazdálkodás célja, hogy a nagyvállalatok újrahasznosított anyagokat használjanak fel a termékeikhez, és a versenytársaikhoz képest minimálisra csökkentsék a hulladéktermelést. Ezen cégek közé sorolható a Ford, a BMW, a L’Oreal, a Caterpillar, vagy a General Electric is.
  • Az elektromos autózás és az önvezető járművek népszerűségének gyors növekedése a szektorban érdekelt autógyártók teljesítményét leképező indexen (NYSE FactSet Global Autonomous Driving and Electric Vehicle Index) is jól látható: az önvezetés és elektromos autózás részvényindexe az elmúlt 5 évben évi 22,4 százalékkal ment fel. A jelenlegi trendek így többek között a Tesla és a Toyota papírjainak további drágulását vetítik előre - írják a biztosító elemzői.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem