2020. december 1. kedd Elza
HR Centrum

Érik a BKV-sztrájk: nincs megállapodás a bérekről


A szakszervezetek nem fogadták el a BKV béremelési ajánlatát, már szervezik a munkabeszüntetést.

Kitart a 6+2 százalékos béremelési javaslata mellett a BKV, amit a szakszervezetek továbbra sem fogadnak el, írja a Világgazdaság. A szerda reggeli egyeztetés így hamar véget ért, de az érdekvédelmi képviseletek beadták a kollektív munkaügyi vitáról szóló kezdeményezésüket, ami a sztrájk előszobája. A hatályos törvények szerint  ezután legkorábban hét nap múlva már sztrájkolhatnak a BKV-dolgozók.

Az egy hetes időszak alatt pedig egyszeri alkalommal élhetnek a kétórás a figyelmeztető munkabeszüntetéssel. A Világgazdaság szerint a BKV menedzsmentjének nincs mozgástere: a főváros nem ad pénzt jelentősebb bérfejlesztésre.

Itt a BKV válasza

A sikertelen tárgyalásokról megjelent sajtóhírek után a BKV Zrt. az alábbi közleményt adta ki:

Bár a mai nap újra asztalhoz ültek a munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői, a béremelés mértékéről továbbra sem tudtak megállapodni. A BKV Zrt. vezetősége befogadta az érdekképviseletek által átadott felhívást, vagyis a tárgyalássorozat a továbbiakban - a jogszabályban előírt követelményeknek maximálisan megfelelve - kollektív munkaügyi vitával folytatódik.

A menedzsment továbbra is hangsúlyozza, hogy a tárgyalófelek egy oldalon állnak, hiszen közös cél és törekvés a szükséges és indokolt bérfejlesztés, viszont az érdekképviseleti követelés, valamint a munkáltatói ajánlat között több milliárdos különbség van, melynek áthidalása komoly forrásigénnyel bír.

A BKV Zrt. vezetősége azon a véleményen van, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetet, valamint a szektorra jellemző béremelési trendeket, folyamatokat figyelembe véve egy korrekt,  8 %-os, 5,6 milliárd forint összegű béremelési ajánlatcsomagot kínál az érdekképviseletek számára. A cégvezetés  - ahogy az előző esztendőkben is - ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehetőségeihez mérten olyan hátteret biztosítson, ami egy mindenki számára előnyös és kölcsönös kompromisszumon alapuló bérmegállapodás elfogadását teszi lehetővé.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

AKI VÁLASZOL...
HRBLOGGER
perfekt
2020. 11. 30. 08:13
Összefoglalás az adótörvények változásairól

A Magyar Közlöny 2020. évi 261. számában – 2020. november 26-án – megjelent a „2020. évi...

hrdoktor
2020. 11. 30. 05:05
Hogyan kerüljük el a home office buktatóit?

A koronavírus-járvány második hulláma miatt sokan kényszerülnek újra home office-ba. És bár...

vezetoi-coaching
2020. 11. 28. 12:45
Siker és kudarc energetikai alapon... kvalitatív hipotézis...

Hipotézis, magyarázó elmélet, nem kell elfogadni, inkább gondolati keret, de helyesen használva...

coachco
2020. 11. 27. 16:39
Nézzünk ki a köd mögül!

Napok óta ül rajtunk a köd. És most nem csak képletesen. "Őszi reggel járok a szabadban,De hiába...

legacykft
2020. 11. 27. 08:52
Teremts kapcsolatot kíváncsisággal!

Az emberek közötti kapcsolatteremtés legkézenfekvőbb és legközvetlenebb módja a beszélgetés....

hrbonbon
2020. 11. 09. 18:58
365 üzleti történet közül az egyik a miénk

A napokban jelent meg a 365 üzleti történet című kiadvány, melyben Simonyi Judit ügyvezetőnk...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk