2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén
HR Centrum

Ennyit keres Fekete Pákó

  • 2011. augusztus 6. szombat 14:02

Fekete Pákó egy peres eljárásban vallott arról, mennyi a fizetése. Az ismert énekes és TV-sztár saját bevallása szerint még 40 ezret sem visz haza havonta.


Nem elég, hogy Fekete Pákó rágalmazás miatt jogerősen pert vesztett Tomcat, azaz Polgár Tamás ellen, a mulatós énekes részletfizetési kérelmét is elutasította a bíróság - értesült a Bors. Pákó levelében hihetetlen anyagi helyzetével érvelt a fizetési könnyítés mellett. Az elutasítást megállapító végzésből kiderül, mit is állított a didikirály.

Kérelmét azzal indokolta, hogy ő mindösszesen havi 36 750 forint bruttó jövedelemmel rendelkezik egy kft. részmunkaidős munkavállalójaként. Állítása szerint fellépéseiből jövedelemre érdemben nem tett szert, lakhatását szívességi lakáshasználat biztosítja, egy kiskorú gyermeket nevel, további egy gyermek után pedig havi hétezer forint tartásdíjat fizet. Az alperes előadta, hogy teljes mértékben elszegényedett, ezért csak havi hat-hétezer forintmegfizetését tudja vállalni.

 


Fotó: feketepako.hu


A lap szerint a bíróság indoklásából az is kiderül, hogy Pákó bizony elfelejtette tájékoztatni a hatóságokat arról, hogy olykor televíziós szereplésekből is van jövedelme. "A bíróságnak a bulvármédia ismeretében tudomása van arról, hogy az alperes (azaz Fekete Pákó) rendszeres résztvevője volt különböző celebműsoroknak, sőt az egyik sorozatban Majoros Péter és Rákóczi Ferenc mellett mintegy harmadik műsorvezetőként tevékenykedett. Az alperes nem közölte az egyéb fellépésekből származó jövedelmeit sem. A közölt havi 36 750 forint jövedelem a bíróság szerint tehát nem valós, hiszen az a minimális megélhetéshez sem elegendő."

Az énekes elmondta: mostanában nincsenek tévéműsorok, ahová meghívnák, és a lakodalmak sem olyan népszerűek már, mivel nem nagyon házasodnak a fiatalok manapság, így oda sem hívják sűrűn. Nem egyszerű dolog megélni, ráadásul egy gyerek nevelése is viszi a pénzt. Annak kell örülni, hogy van mit enni, és nem kell kopogni kölcsönért az ismerősöknél - magyarázta.

Pákó messze az átlagkeresettől

A KSH legutóbbi adatai szerint Magyarországon a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 211 300 forint volt, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 216 600, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké 200 900 forint. Nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek 3,4%-kal haladták meg az előző év azonos időszakának szintjét.

 


A legjobban fizető gazdasági ág továbbra is a pénzügyi, biztosítási tevékenység volt (488 100 forint), ezt az információ és kommunikáció (396 800 forint), valamint az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás) követte (370 500 forint). A legkevesebbet a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás (124 600 forint), illetve a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat (145 300 forint) ágakban dolgozók kerestek.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2021. 01. 20. 07:19
Ilyen lesz a mérlegképes képzés! Felmentési lehetőségek! - III. rész

A gazdaságtudományi képzési területen – természetesen elsősorban a pénzügy és számvitel...

vezetoi-coaching
2021. 01. 19. 07:50
Mi lenne, ha megnéznénk a szociopata viselkedést az önzetlen-önző skála szempontjából?

Mindennapi notion-jaink, beszélgetéseink/reagálásaink egyértelműen besorolják az önzést a rossz...

hrdoktor
2021. 01. 18. 04:16
Fejfájástípusok

Sajog, szorít, görcsöl vagy lüktet a homlok mögött, a halántékon vagy a tarkótájon? Az emberek...

legacykft
2021. 01. 15. 16:37
A csapat érzelmi intelligenciája – a jó csapatműködés egyik sikertényezője

Meglepő, hogy a csapatnak is van érzelmi intelligenciája, ugye? Pedig bizony van. De hogy pontosan...

coachco
2021. 01. 14. 18:09
A legfontosabb dolgok, amiket eddig megtanultam

Ha meg kellene röviden fogalmazni, mi a legfontosabb, amit megtanultam eddigi karrierem során (közgazdászi...

hrbonbon
2020. 12. 24. 00:05
Adventi ajándék egypercesek - 24. nap

2020-12-21 00:05 "„Ahogy a visszajelzéseknek, úgy az érdemek elismerésének is nagy szerepe van...

ajovomunkahelye
2020. 12. 18. 13:56
Globális Covid felmérés és Legjobb Munkahelyek Program a Liferaynél

2016-ban az egyik kereskedelmi tévé híradójában látta meg először a Liferay cég vezetése...

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked