13 °C Budapest

A luxusfizetés sem marasztalta Demcsák Zsuzsát: ennyit keresett a TV2-nél

2017. április 25. 16:33

Kilenc év után Demcsák Zsuzsa azonnali hatállyal felmondott a TV2-nél. A műsorvezető azt is elmondta, hogy nem megy át más csatornához, hanem az üzleti életben folytatja a pályafutását, és a családi vállalkozásukban is egyre nagyobb szerepet tölt be. Az viszont biztos, hogy döntése miatt elesik az akár milliós havi fizetésétől.

Kilenc év után döntöttem így, és ennek elsősorban családi okai vannak. Az üzleti életben folytatom a pályafutásomat, amely hosszú idő után végre új kihívásokat hoz az életembe, ráadásul a családi vállalkozásban is egyre nagyobb szerepet töltök be

- mondta a Blikknek a műsorvezető, aki elárulta, egy ideje már érlelődött benne a gondolat, hogy változtat életén. Fürst-Borsos Ádám, a TV2 Hírigazgatóságának kommunikációs menedzsere közölte, a csatorna tudomásul vette a Mokka műsorvezetőjének felmondását, és megértik a családi okokat.

Demcsák alig néhány hete adott interjút a Velvetnek, akkor arról beszélt, a Mokka után általában a “kis" a családi vállalkozással, a Piac és Profittal foglalkozik, ami már 30 főt foglalkoztat.

Most lettem értékesítései igazgató, úgyhogy bőven van mit tennem, amint kilépek a tévéből - mondta akkor.

Demcsák egyedül neveli két gyerekét, döntése miatt most elesik a havi biztos bevételtől. Hogy pontosan mennyit keresett a Mokka műsorvezetőjeként, nem lehet tudni, de viszonyításképp érdemes megnézni, melyik műsorvezetőnek mennyire tömték ki a zsebét az elmúlt időszakban.

Milliókat kaszáltak mások?

Havas Henrik 2007-ben már évek óta a Mokka műsorvezetője volt, amikor távoznia kellett, mert a csatorna nem tűrte tovább, hogy élő adásban bírálta a főnökeit, és hangot adott annak, ha olyan valakivel kellett műsorvezetőként beszélgetnie, akivel nem akart. Idén januárban a Blikknek beszélt arról, hogy jó tíz évvel ezelőtt havonta négy milliót is kapott a munkájáért.

Berki Krisztián a TV2 kisebb testvércsatornáján, a FEM3 testvércsatornáján vezetett  reggeli műsort.  Tavalyi sajtóértesülések szerint a FEM3 és az Éden Hotel műsorvezetésért és az Édes életben való szereplésért havonta több mint 4 millió forintot zsebelt be a TV2-től.

Marsi Anikó és Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői a bulvárlapok értesülései szerint több mint havi 2 millió forintot zsebelnek be.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vujity Tvrtkonak, a Mokka  volt műsorvezetőjének tavaly  február 26-án szűnt meg a munkaviszonya a TV2-nél. Korábbi munkaviszonyának részleteit ezután névtelen informátorok tálalták ki a bulvármédiának. Egyikük például a Blikknek azt mondta, a megbízási szerződéssel dolgozó műsorvezetőnek egymillió forintos havi fizetése volt. Ezt Tvrtko cáfolta, Facebook-oldalán a következőt írta:

Bár csak rám tartozik, de a további találgatásokat megelőzendő, közlöm: 2016. januári fizetésem 272.000 forint volt, a többi is az egymilliós összeg 30%-a körül mozgott, az elvégzett munkák függvényében.

Mindezek alapján annyi biztos, hogy Demcsák az átlag magyar fizetéseknél jóval többet keresett, különös tekintettel arra, hogy neve szinte összeforrt a Mokka című műsorral. Ráadásul tapasztalt tévés, az MTV-nél kezdte tévés pályafutását, ahol a Tonik című ifjúsági műsort vezette, majd 1997-ben került a TV2-höz, ahol egy vetélkedő, Az erőd - Fort Boyard című műsor házigazdája volt. Utána a csatornánál dolgozott a Tényekben, és a Jó estét Magyarországban riporterként. Egy ATV-s kitérő után tért vissza a TV2-höz 2008-ban, azóta láthatták a nézők a reggeli műsorban. Becsléseink szerint tehát legalább havi 1 millió forintot kaphatott - 
a magyar átlagbérek sokszorosát vihette haza.

Mennyit keresnek most a magyarok?

Idén februárban 274 800 forint volt a bruttó átlagkereset, a nettó fizetések pedi a bruttó bérek átalagával megegyezően növekedtek -derül ki a KSH legfrissebb adataiból. Mindezt a teljes munkaidőben alkalmazásban állókra kell érteni, akik a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél dolgoznak.

A közfoglalkoztatottak bére ezzel szemben az átlagtól mélyen leszakadva mindössze 1,5 százalékkal emelkedett, így ők átlagban bruttó 80 400 forintot kerestek. Februárban nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 182 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 190 500 forintra becsülhető.

Címlakép: Mohai Balázs/MTI

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem