18 °C Budapest
Lidl

Egyre durvul a boltok bérháborúja: brutális fizetésemeléseket jelentett be a Lidl

2024. május 13. 16:44

A brit Lidl bejelentette, hogy júniusban több mint 3%-kal növeli a dolgozók béreit, ami az elmúlt 12 hónap során már a harmadik emelés lesz. Ez számunkra azért érdekes, mert rengeteg Angliában élő magyar dolgozik a diszkonláncnál.

A brit Lidl bejelentette, hogy júniusban több mint 3%-os béremelést hajt végre, ami egy év leforgása alatt a harmadik ilyen jellegű intézkedés. A német szupermarketcsoport brit részlege pénteken tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy az országban dolgozók órabérét 12,40 fontról 12,50 fontra növeli, forintra (átszámolva ez 5 585 forintról 5 630 forintra), míg Londonban az alkalmazottak órabére 13,55 fontról (6103 forint) 13,65 fontra (6148 forintra) emelkedik - írja a Reuters.

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt nemrég, Bécsben havi 2400 euró, 929 355 forint a Lidl minimálbér, azaz ennél kevesebbet nem lehet keresni, vagy ennyit vagy többet.

A brit emelésre felfigyelt Bank of England is, amely mint jelentős munkáltatóként tartja számon a Lidlt. A bank csütörtökön jelezte, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a bérnövekedést és annak inflációs hatásait. Az Egyesült Királyságban más nagyvállalatok is hasonló béremeléseket hajtottak végre; például a John Lewis és a Co-op márciusban 10%-os emelést jelentett be, reagálva ezzel a kormány által meghatározott 11,44 fontos nemzeti megélhetési bér óránkénti emelésére.

A Lidl, amely a Schwarz csoport tagja és az Egyesült Királyság hatodik legnagyobb szupermarketlánca 8%-os piaci részesedéssel rendelkezik, azt állítja, hogy ezekkel a béremelésekkel továbbra is iparágvezető bért biztosítanak dolgozóiknak. Az intézkedés több ezer alkalmazottat érint majd pozitívan az országban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Magyarországon 544 ezer forintos fizetéssel keresnek bolti eladókat - erről decemberben írtunk, de nem mindegy melyik településen és azon belül is melyik üzletbe kerül az ember. A 3.kerületben ennyi a bér, de akad olyan Lidl is, ahol ez az érték 400 ezer forint alatt van. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem