Man spending summer vacations at home, he is cooling himself with electric fans and sitting on a deckchair heat hot sweat weather

Így lehet nyáron minden hétvége 3 napos: újabb cég próbálkozik meg a 4 napos munkarenddel

2024. február 26. 16:03

A PwC Magyarország a könyvvizsgálati üzletágában idén nyáron pilot jelleggel 4 napos munkahetet vezet be. Június elejétől augusztus végéig a vállalat 280 munkatársa csak hétfőtől csütörtökig fog dolgozni. A pilotban az audit tevékenységet folytató csapatok vesznek részt - közölték.

A 4 napos nyári munkahét, vagyis a nyári 3 napos hosszú hétvégék bevezetésével a szervezet célja, hogy segítse munkavállalóit a feltöltődésben és az egészséges munka-magánélet egyensúly kialakításában. A cég a nyári, 32 órás munkaheteket munkaidőkeret alkalmazásával és munkaidő átcsoportosítással valósítja meg, így a munkavállalóknak csak a munkaidő beosztása változik, az alapbére nem.

Fontos kiemelni, hogy a 4 napos munkahét nem csak munkaszervezési, de kulturális kérdés is. A vállalat menedzsmentje a munkavállalók igényeihez igazodva évek óta igyekszik minél rugalmasabb kereteket biztosítani, többek között a home office lehetőségével és a hibrid munkavégzéssel. A munkaidő rugalmasság mindezeken túl a munkaerő megtartás és bevonzás szempontjából is kulcsfontosságú, amit alátámaszt a PwC 2023-as Munkaerőpiaci preferencia felmérés kutatása is.

„Stratégiai célunk a munkavállalói élmény növelése, hogy egy vonzó, szerethető vállalatot építsünk, ahol nem csak kimagasló szakmai fejlődésre van lehetőség, hanem ahová jó tartozni is. Folyamatos párbeszédben vagyunk a munkavállalókkal, odafigyelünk a visszajelzéseikre, az igényeikre és ezek mentén alakítjuk a rugalmas munkavégzési kereteinket, a juttatásainkat, a képzéseinket vagy akár az irodai környezetet. Így született meg az elmúlt években többek között a Mental Health programunk, illetve bevezettük a nyári bermuda napokat és a kiterjesztett apasági szabadságot is” - mondta Radványi László, a PwC könyvvizsgálati üzletágának vezetője.

Ahogy korábban más 4 napos munkahét pilotot folytató cégek, így a PwC is folyamatosan monitorozza, méri, elemzi az újítás hatását, és ezt követően fog dönteni annak további alkalmazásáról. A megközelítés alapvetően különbözik a korábban látott piaci megoldásoktól, mert a PwC munkaidő átcsoportosítással, és nem munkaidő csökkentéssel alakítja ki a 4 napos nyári munkarendet. Radványi László hozzátette:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 4 napos munkahét gondolata is munkavállalói visszajelzések hatására vetődött fel annak érdekében, hogy javítsuk a munka-magánélet egyensúlyát és megfeleljünk a megváltozott munkavállalói elvárásoknak. Ezért döntöttünk úgy, hogy belevágunk és bízunk benne, hogy a 4 napos nyári munkahetek is segítenek a feltöltődésben és a testi-lelki egyensúlyunk megőrzésében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem