20 °C Budapest
Itt az igazság a Kaufland 35 ezres napi fizujáról: ezért keres magyarokat a melóra a német hipermarket?!

Itt az igazság a Kaufland 35 ezres napi fizujáról: ezért keres magyarokat a melóra a német hipermarket?!

2023. november 5. 15:33

Magyar dolgozókat toboroz a német hipermarket, a Kaufland, méghozzá napi 35 ezres fizetéssel, és nyelvtudás nem kell az állás betöltéséhez. Kint élő magyar dolgozóknak is szemet szúrt a hirdetés és közülük egyvalaki egy közel 10 perces videóban mondta el a véleményét és hogy mi a baj az állással.

Mint ahogy arról beszámoltunk a hét elején, magyar dolgozókat toboroz a német hipermarket, a Kaufland, méghozzá napi 35 ezres fizetéssel, és nyelvtudás nem kell az állás betöltéséhez.

A Budapesttől autóval nagyjából 10 órányira lévő német Möchmühl településen található telephelyükre keresnek logisztikai munkatársat, a német nyelvtudás sem elvárás, elég, ha jó csapatjátékos vagy és van saját autód, cserébe a fizetés kellően impozáns, akár óránként 4400 forint is lehet.

Kint élő magyar dolgozóknak is szemet szúrt a cikkünk és közülük egyvalaki egy közel 10 perces videóban mondta el a véleményét. Nándor persze maga is kint él, német fizetést kap, de szívesen lebeszélne mindenkit arról, hogy ezt az állást elvállalja. Véleménye szerint az órabér nem sok, ráadásul a 2 fokos hűtőház nagyon hideg – ez mondjuk igaz lehet. A másik érve a munka ellen, hogy szerinte elég bizonytalan, van, hogy az ünnepek előtt ezek az áruházak feltöltik az üres álláshelyeket, de januárban aztán mindenki elküldenek, amikor lecseng a nagy hajtás. A szállással kapcsolatban elárulta, hogy a kétágyas szoba kényelmetlen, főleg, ha idegennel kerül össze a magyar munkavállaló, az ár tekintetében azonban nem lettünk okosabbak: 205 és 800 euró között szerinte bármennyi lehet az ára.

Szerinte inkább postai állást kellene vállalnia annak, aki mindenáron Németországba szeretne menni pénzt keresni, bár nem érti erre mi szükség van, hiszen neki nincs olyan magyar ismerőse, aki havi nettó 500 ezer forint alatt keres Magyarországon.

Magyarok, haza!

Több százezer magyar állampolgár dolgozik a határainkon kívül, felmerül, hogy a külföldi, távolkeleti munkaerő toborzása helyett, vagy inkább mellette nem lenne érdemes őket is megszólítani. A két dolog nem zárja ki egymást - Juhász Csongor. A Prohuman csoport ügyvezető igazgatója, aki a Pénzcentrumnak márciusban adott interjút. Elmondása szerint

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

az elsődleges célunk mindig az, hogy magyar dolgozókat találjunk, ez a legjobb megoldás a vállalatoknak is. Ha kell a legeldugottabb kis faluban is toborzunk, ha kell szállítjuk a dolgozókat az ország egyik végéből a másikba, de az a helyzet, hogy vannak olyan területek, ahol tényleg nincs már magyar munkaerő, miközben természetesen igyekszünk hazacsábítani külföldről is a magyarokat. Persze külföldi munkavállalás mozgatórugói a magyar és az ázsiai munkaerő esetében is rendkívül különbözőek, sokféle élethelyzet, motiváció állhat a háttérben, amelyeket toborzó, HR szolgáltató vállalatként nyilvánvalóan csak részben tudunk befolyásolni. Az azonban biztos, hogy érdemes megmutatni a külföldön dolgozó magyaroknak is, hogy milyen lehetőségek vannak Magyarországon. Ezzel kell összehasonlítani a jövőbeli céljaikat, és ha a végeredmény vonzó, akkor van esély, hogy hazajönnek.

A bérek mindig is a prioritási lista elején lesznek, viszont az is fontos, hogy az elmúlt időszakban Magyarországon nagyon sok szektorban temérdek új munkalehetőség jött létre, illetve bizonyos pozíciókban magasabb minőségű munkakörök jelentek meg, és ezekkel már eredményesebben vissza lehet csábítani akár mérnököket, IT szakembereket is. A lehetőségek tehát kibővültek, és jó, ha ezzel tisztában vannak azok is, akik elhagyták az országot. Ezért is fontos, hogy a gazdaság fejlődjön, vállalatok, gyárak nyíljanak, létrejöjjenek jó presztízsű munkahelyek újabb és újabb okot adva a hazaköltözésre.

A kékgalléros munkavállalók sokszor azért mentek el a lakóhelyükről, mert ott nem volt annyi lehetőség, ellenben most eljött az az időszak, amikor akár már válogathatnak is.  És persze arról sem szabad elfeledkezni, hogy aki elhagyja az országot, az elhagyja a családját is, és nem minden esetben az anyagiak a legfontosabbak, hanem az, hogy az embernek a magánélete is egyensúlyban legyen a munkájával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem