26 °C Budapest
businessman using a mobile phone to check stock market data

Új juttatási csomag terjed a munkahelyeken: a magyarok is durván jól járhatnak vele?

2022. július 28. 19:02

Külföldön már régóta divat a startup világban és már hazánkba is kezd begyűrűzni az, hogy a cégek bónuszként, vagy fizetésemelésként nem pénzt adnak, hanem a cég részvényeit az alkalmazottaknak. Sőt, olyan esetekről is hallani, hogy a fizetést is ilyen formában kapja valaki. Ez pedig nagy kockázattal jár, így érthető, hogy ha elbizonytalanodunk, hogy ez megéri-e nekünk. Most megnéztük, hogy is működik egy ilyen rendszer.

Ha sok millió emberhez hasonlóan mi is egy startup vállalkozásnak dolgozunk, vagy a technológiai iparban helyezkedtünk el, valószínűleg már találkoztunk azzal, hogy részvényeket ajánlottak fel nekünk az állásra jelentkezés során kompenzációként. Ez pedig Kyle Holm, a Sequoia Cunsultink Group tanácsadó csoportjának az alelnöke szerint ebben az iparágban egy gyakori forgatókönyv.

Ez a gyakorlat mára már bevettnek mondható a világ szinte összes országában, ráadásul igen kifizetődő is tud lenni, hogy ha türelmesek vagyunk és merünk kockáztatni. De vajon mit is érnek egészen pontosan ezek a részvényjuttatások?

Azoknak a vállalatoknak az esetében, akiknek már nyilvánosak a részvényeik könnyebb megérteni az értéküket. De egy olyan vállalatnál, amelynél erre még nincs lehetőség a részvényeinek az értékének a meghatározása már inkább művészet, mint tudomány. Ezért is kell bizalmat fektetned beléjük. A vállalatok tudják, hogy mi ez az érték, hiszen ezen adják és veszik a nyílt piacon. Egy nem állami vállalatnál viszont ez hipotetikus. Technikailag semmit sem ér

– mondta Gianna Driver, az Exabeam igazgatója.

Azon nem rég indult vállalatok számára, amelyek nem engedhetik meg még magunknak, hogy magas fizetést adjanak az újonnan felvett dolgozóknak gyakori, hogy részvényeket adnak a készpénz helyett. Jó esetben pedig a cégnek jól megy és felmegy az értéke, ezzel pedig a részvények árfolyama is az egekbe szökik. Hatalmas nyereségre tehetünk szert abban az esetben, ha az eladásuk mellett döntünk, hiszen a kötési ára – amelyen megvásárolhatjuk a részvényt – alacsonyabb, mint a részvényopciók piaci értéke. Összegezve hosszútávon nagyobb kockázatot vállalunk, de a nyereség is nagyobb.

De hogyan tudjuk megmondani, hogy mi számít jó üzletnek és mi az, amikor jobban járunk, ha visszautasítjuk az ajánlatot? Összeszedtünk 4 kérdést a huffpost.com segítségével, amiket érdemes feltennünk magunknak, mielőtt elfogadnánk a részvényeket tartalmazó kompenzációs csomagot.

Ezek korlátozott részvények (RSU) vagy pedig részvényopciók?

Mindenekelőtt fontos, hogy megértsük, hogy milyen előnyei vannak a részvényeknek. Ha olyan céghez csatlakoznánk, akik már a tőzsdén vannak valószínűleg RSU-kat fogunk kapni. Ezek az ilyen fajta kompenzációk leggyakoribb típusai: a felmérések szerint 2018-ban az ilyen módon felajánlott részvények 99 százaléka RSU volt.

A részvényopciók esetében ugyanis egy olyan ajánlatot kapunk, aminél a cég még nincs fent a piacon, tehát egyfajta ígéret csupán, ami szerint egy előre meghatározott áron meg tudjuk majd vásárolni a későbbiekben a részvényeket. Ezzel szemben az RSU-k esetében a saját pénzünket nem kell elköltenünk: a cég készít számunkra egy ütemtervet, amikor bizonyos meghatározott időközönként elérhetővé válnak számunkra a részvényeink. Ezért is tekintik ezt az opciót sokkal kevésbé kockázatosnak, mint a magánvállalati társát.

Ezek a részvények szinte mindig érnek valamit. Ha ilyet kapunk az lényegében ugyanaz, mint év végén bónuszt kapunk. Csak ahelyett, hogy kézpénzt kapnánk, részvényeket kapunk. Ezek a legtöbbször négy éven keresztül járnak, tehát minden év után kapunk egy negyedet, aztán pedig minden negyedévben egy adagot

– magyarázta el Daniel Lee a BrightPlan vezetője és a Kaliforniai Egyetem instruktora.

Hol helyezkedik el az ajánlat, amit kaptunk a szektorban lévő fizetésekhez képest?

Ha ilyen ajánlatot kapunk, tegyük fel magunknak a kérdést, hogy megéri-e kockáztatnunk. Tehát fontos-e annyira nekünk ez a munka, mutat-e annyira jól az önéletrajzunkban, hogy feláldozzuk a bónuszunkat, vagy egyenesen a havi fizetésünket a munkáért. Röviden megengedhetjük-e magunknak azt, hogy egy ideig – nem tudni meddig – kevesebbet keressünk.

Érdemes lehet ebben az esetben mérlegelni, hogy az alapfizetés, amit ajánlanak, az elegendő-e arra, hogy fedezzük a kiadásainkat. Röviden törekedjünk arra, hogy a fizetésünk a piacinak megfelelő legyen, kivéve, ha van annyi spórolt pénzünk, hogy megengedhessük magunknak a kockázatot.

A legrosszabb forgatókönyv az, ha túl nagy kockázatot vállalunk

– vélekedett Lee, aki felvázolt egy példát is. Előfordul, hogy az ember a megélhetési költségeinek fedezésére adósságot vállal, mert a fizetése nem elegendő az olyan alapvető szükségletek fedezésére, mint a lakbér például. Az ilyen helyzetekben pedig csak abban tudsz reménykedni, hogy ezek a részvényopciók, amiket megszereztél egyszer csak milliókat fognak érni. De sajnos a legtöbb cég végül sose kerül ki a tőzsdére, így statisztikailag ez az opció semmit sem ér.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Meddig szeretnénk a cégnél maradni?

Gondoljuk végig azt, hogy látjuk-e magunkat hosszútávon a cégnél, vagy csak egy átmeneti munkát keresünk éppen magunknak. Ez kulcsfontosságú lehet annak eldöntésében, hogy a munkáltató részvényjuttatásai megérik-e nekünk hosszútávon, ugyanis a részvényopciók és az RSU-k is általában több évre szólnak. Sőt, gyakran előfordul, hogy a szerződés szerint legalább egy évig ott kell dolgoznunk, hogy megkaphassuk a részvényeket.

Mondjuk azt, hogy felvettelek egy munkára. 200 000 értékben ajánlok fel neked részvényeket, amiket 4 évre osztok el. Viszont itt van a csavar a dologban: legalább egy évet kell nálam dolgoznod ahhoz, hogy megkapd az első részletet

– magyarázta el Ramona Ortega, a My Money My Future szakértője. Ráadásul végig kell gondolnunk azt is, hogy tudunk-e annyi pénzt gyűjteni, aminek a segítségével meg tudjuk vásárolni majd a részvényeket, hogy ha a cég kikerült a piacra, vagy lejárnak, esetleg elbocsátanak minket.

Azt pedig már mondani se kell, hogy a kifejezetten magas jutalmak semmit se érnek, ha közben esetleg egy mérgező környezetben dolgozunk, ami teljesen felőröl minket.

Van egy mondás a HR-szektorban, miszerint az emberek nem a munkahelyüket hagyják ott, hanem a vezetőiket. Persze, lehet szinte pénzt hozzávágni az emberekhez, ami alapvetően nagyszerű. De a nap végén úgy kell hazamennie az alkalmazottnak, hogy jól érzi magát. Ez nagyon sokat számít

– vélekedett Driver.

Mennyit ér jelenleg a részvény és mit gondolnak a jövőről?

Ha kapunk egy ilyen ajánlatot – ugyanúgy ahogyan bármilyen másik ajánlatnál – jogunkban áll kérdéseket feltenni. Abban az esetben, ha magáncégről beszélünk, akkor kérjük ki a részvények független értékelését, ami az eszközök és a pénzáramlások elemzésével határozza meg a valós piaci értéket.

Ha azt mondják, hogy 10 ezer részvényt kapunk, akkor csak akkor tudhatjuk, hogy ez mennyit is ér pontosan, ha tudjuk a részvényeknek a pontos árát

– tanácsolta Lee, akinek a becslése szerint a legtöbb munkáltató segít ezeket az adatokat megszerezni, ha pedig nem az könnyedén lehet egy intő jel.

Adott esetben tegyük fel azt a kérdést is, hogy mikor szeretné a cég, hogy a részvények nyilvánosak legyenek. Ha például azt mondják, hogy jelenleg 5 dollárt (2000 forint), de a cél az, hogy 40-et (16000 forintot) érjenek, amikor kilépünk a tőzsdére legalább értjük majd a cég gondolkodási módját. Így pedig könnyebben tudunk mérlegelni.

Mindenképpen kérdezzük meg azt is, hogy mennyi forgalomban lévő részvény van jelenleg forgalomban. Ezáltal megtudhatjuk, hogy jelenleg mennyi részvény van a befektető, az alkalmazottak és a vezetők tulajdonában. Így megtudhatjuk, hogy mekkora szeletet kapunk a tortából.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.10 09:19
A jogi személy döntéshozó szerve az átalakulásról jellemzően két alkalommal határoz. Ha a tagok az á...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?