32 °C Budapest
A young businesswoman wearing glasses is sitting in front of a computer in an office room, holding some paper while smiling happily.

Itt a megoldás a nagyvállalatok legsürgetőbb problémáira: tényleg egyszerű

2021. május 4. 17:33

A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a munkaerőpiacot és a munkavégzést is, így az álláskeresés előtt álló fiataloknak sem könnyű a helyzete. A fiatalok elhelyezkedési esélyeit javítaná a Jövőt Építők Generációja Egyesület, amely a jövő szakembereit készíti fel a munka világára: gyakorlati tudást és kapcsolatteremtési lehetőséget kínálnak a résztvevőknek, akik multik állásinterjúin is kipróbálhatják magukat. A program részeként a diákok egy-egy cég által vázolt problémára is megoldást keresnek. A JÉG programjai ingyenesek a fiatalok számára.

Rendhagyó év volt a tavalyi, a járvány az élet számos területét átalakította. Az évről évre csökkenő munkanélküliség esetében például megfordult a trend és 2020-ban 4 százalék felett volt a munkanélküliségi ráta, a távmunkát végzők száma pedig a sokszorosára nőtt. A munkaerőpiaci helyzet a fiatal pályakezdők álláskeresésére is hatással volt - derül ki a fiatalok tehetséggondozásával foglalkozó Jövőt Építők Generációja Egyesület (JÉG) összefoglalójából. Az egyesület 2016 óta dolgozik azon, hogy segítse a fiatalokat az álláskeresésben és a lehetőségeik kiaknázásban, erre pedig a járvány miatt most még nagyobb szükség van.

A munka világára készítenek fel

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok tudatosan és felkészülten lépjenek be a munka világába, ezért számos olyan programunk van, amely során az úgynevezett soft skilleket vagy puha készségeket sajátíthatják el a tagjaink. A szakértelem mellett ugyanis szinte bármelyik területen fontos a nyilvános beszéd, a kommunikációs és kapcsolatteremtési készség, a problémamegoldó képesség vagy éppen a jogi alapismeretek” – mondta Farkas Dezső, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke.

Céljuk, hogy gyakorlati tudást és kapcsolatteremtési, networking lehetőségeket nyújtsanak a tehetséges, fejlődni vágyó fiataloknak. A jelenleg több mint 120 taggal rendelkező egyesület különlegessége, hogy a tehetséggondozási programba nem csak egy adott szakterületről várja a jelentkezőket, így a társaság rendkívül sokszínű. A jelentkezők jellemzően 17-30 évesek, a legtöbben egyetemisták, és főként a Budapesti Corvinus Egyetemről érkeznek, társadalom- és gazdaságtudományi szakokról.

Google, Facebook, Microsoft – ki lehet próbálni az interjúkat

Az egyesület3 éves, 3 pillérből álló programot is elindított. A diákok egy kurzusrendszer keretében félévente 5-7 kurzuson vehetnek részt, ahol a munka világában hasznos soft skillekkel ismerkedhetnek meg. A fiatalok az általuk választott szakterülethez kapcsolódóan kihívásokat is kapnak, de elismert szakemberek előadásait is meghallgathatják. Illetve tesztelhetik rátermettségüket nemzetközi nagyvállalatok –például a Google, a Facebook, a Microsoft vagy éppen az Amazon - állásinterjúin elhangzó kérdésekkel is. Azok, akik mind a három pillért sikeresen teljesítik megkapják a JÉG Diplomát is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egyesület cégekkel is együttműködik, ennek keretében nagyvállalatok hoznak a diákokhoz olyan céges problémákat, amelyeken utána több hónapig dolgoznak a résztvevők, majd az eredményeket prezentálják is az adott cégnek.

Ösztöndíjprogram a következő lépés

A programok ingyenesek a fiatalok számára, így a forrásteremtés alapját a céges együttműködések és a támogatások adják. „Civil szervezetként számunkra is nagyon fontos a felajánlható adó 1 százalék. A következő lépés az egyesület életében egy ösztöndíjprogram létrehozása lesz, ehhez pedig szükségünk van a támogatásokra. Szeretnénk, ha anyagilag is tudnánk segíteni a tehetséges fiatalokat abban, hogy elérjék a céljaikat” – tette hozzá Farkas Dezső.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 14:10