A young businesswoman wearing glasses is sitting in front of a computer in an office room, holding some paper while smiling happily.

Itt a megoldás a nagyvállalatok legsürgetőbb problémáira: tényleg egyszerű

2021. május 4. 17:33

A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a munkaerőpiacot és a munkavégzést is, így az álláskeresés előtt álló fiataloknak sem könnyű a helyzete. A fiatalok elhelyezkedési esélyeit javítaná a Jövőt Építők Generációja Egyesület, amely a jövő szakembereit készíti fel a munka világára: gyakorlati tudást és kapcsolatteremtési lehetőséget kínálnak a résztvevőknek, akik multik állásinterjúin is kipróbálhatják magukat. A program részeként a diákok egy-egy cég által vázolt problémára is megoldást keresnek. A JÉG programjai ingyenesek a fiatalok számára.

Rendhagyó év volt a tavalyi, a járvány az élet számos területét átalakította. Az évről évre csökkenő munkanélküliség esetében például megfordult a trend és 2020-ban 4 százalék felett volt a munkanélküliségi ráta, a távmunkát végzők száma pedig a sokszorosára nőtt. A munkaerőpiaci helyzet a fiatal pályakezdők álláskeresésére is hatással volt - derül ki a fiatalok tehetséggondozásával foglalkozó Jövőt Építők Generációja Egyesület (JÉG) összefoglalójából. Az egyesület 2016 óta dolgozik azon, hogy segítse a fiatalokat az álláskeresésben és a lehetőségeik kiaknázásban, erre pedig a járvány miatt most még nagyobb szükség van.

A munka világára készítenek fel

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok tudatosan és felkészülten lépjenek be a munka világába, ezért számos olyan programunk van, amely során az úgynevezett soft skilleket vagy puha készségeket sajátíthatják el a tagjaink. A szakértelem mellett ugyanis szinte bármelyik területen fontos a nyilvános beszéd, a kommunikációs és kapcsolatteremtési készség, a problémamegoldó képesség vagy éppen a jogi alapismeretek” – mondta Farkas Dezső, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke.

Céljuk, hogy gyakorlati tudást és kapcsolatteremtési, networking lehetőségeket nyújtsanak a tehetséges, fejlődni vágyó fiataloknak. A jelenleg több mint 120 taggal rendelkező egyesület különlegessége, hogy a tehetséggondozási programba nem csak egy adott szakterületről várja a jelentkezőket, így a társaság rendkívül sokszínű. A jelentkezők jellemzően 17-30 évesek, a legtöbben egyetemisták, és főként a Budapesti Corvinus Egyetemről érkeznek, társadalom- és gazdaságtudományi szakokról.

Google, Facebook, Microsoft – ki lehet próbálni az interjúkat

Az egyesület3 éves, 3 pillérből álló programot is elindított. A diákok egy kurzusrendszer keretében félévente 5-7 kurzuson vehetnek részt, ahol a munka világában hasznos soft skillekkel ismerkedhetnek meg. A fiatalok az általuk választott szakterülethez kapcsolódóan kihívásokat is kapnak, de elismert szakemberek előadásait is meghallgathatják. Illetve tesztelhetik rátermettségüket nemzetközi nagyvállalatok –például a Google, a Facebook, a Microsoft vagy éppen az Amazon - állásinterjúin elhangzó kérdésekkel is. Azok, akik mind a három pillért sikeresen teljesítik megkapják a JÉG Diplomát is.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az egyesület cégekkel is együttműködik, ennek keretében nagyvállalatok hoznak a diákokhoz olyan céges problémákat, amelyeken utána több hónapig dolgoznak a résztvevők, majd az eredményeket prezentálják is az adott cégnek.

Ösztöndíjprogram a következő lépés

A programok ingyenesek a fiatalok számára, így a forrásteremtés alapját a céges együttműködések és a támogatások adják. „Civil szervezetként számunkra is nagyon fontos a felajánlható adó 1 százalék. A következő lépés az egyesület életében egy ösztöndíjprogram létrehozása lesz, ehhez pedig szükségünk van a támogatásokra. Szeretnénk, ha anyagilag is tudnánk segíteni a tehetséges fiatalokat abban, hogy elérjék a céljaikat” – tette hozzá Farkas Dezső.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?