22 °C Budapest
Kiszivárgott: hihetetlen összeget keres évente a Tesco vezére

Kiszivárgott: hihetetlen összeget keres évente a Tesco vezére

2024. április 22. 19:01

Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója idén rekordösszegű, 10 millió fontos (~4,6 milliárd forintos) fizetésre számíthat, ami egy alapfizetésből és teljesítményalapú juttatásokból áll össze. Mindeközben a cég jelentős nyereségnövekedést ért el az élelmiszerárak emelkedése és a megélhetési válság idején - jelentette a Retail Gazette.

Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója az idei évben 10 millió font összegű fizetést kap, ami kiemelkedően magas juttatásnak számít a szupermarketek vezetői között. Ez az összeg részben az alapfizetéséből, 1,4 millió fontból, valamint egy 8,7 millió font értékű teljesítményalapú juttatásból tevődik össze. Ez utóbbi több mint kétszerese a múlt évben kapott 4,4 millió fontnak.

A vezérigazgató kompenzációja tartalmaz egy éves bónuszt is, amely akár 3,6 millió fontot is elérhet, továbbá egy részvényalapú bónuszt is kap, melynek értéke jelenleg körülbelül 5,1 millió font. Ezeket a juttatásokat júniusban tervezik kifizetni.

Ez a jelentős fizetésnövekedés egy olyan időszakban történik, amikor az élelmiszerárak jelentős emelkedése tapasztalható és sok család küzd a megélhetési költségek növekedésével. A Tesco bejelentette, hogy adózás előtti nyeresége az elmúlt 12 hónap során - február 29-ig - több mint kétszeresére, 2,29 milliárd fontra nőtt az előző évben elért 882 millió fontról.

Murphy védelmébe vette a vállalat nyereségességét és hangsúlyozta az árak versenyképességét. Ezzel szemben a Unite szakszervezet kritikát fogalmazott meg, mondván a cég jelentős profitot realizál.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vállalat arról is beszámolt, hogy 70 millió fontot fordítanak "köszönöm" kifizetésekre az áruházi dolgozóknak. Murphy szerint ez elismerése annak a kitűnő munkának, amit a vásárlókért végeznek. Egy átlagos teljes munkaidős dolgozó számára ez körülbelül 300 font (~137 ezer forint) extra juttatást jelent.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem