21 °C Budapest

Változott a szemlélet: már nem csak a gyárakba keresik a kölcsönzött munkaerőt

2020. december 3. 15:33

A munkaerő-kölcsönzés mellett egyre többször klasszikus munkaerőközvetítőként lépnek fel a kölcsönzésre szakosodott cégek, és nőtt a fehérgalléros pozíciókat érintő megbízások száma is. A piaci szereplők bizalmának növekedését jelzi, hogy az elmúlt időszakban még tovább bővülhetett a munkaerő-kölcsönző vállalatok által nyújtott szolgáltatások köre.

Mára a munkaerőközvetítés terén is egyre több megbízást kapnak a kölcsönzésre szakosodott vállalatok, hiszen több tíz-, százezres, naprakész és számos üzleti-, ipari szegmensben alkalmazható munkaerőadatbázissal rendelkeznek, ez pedig a munkaerőközvetítés során is rugalmasan alkalmazható.

Tény, hogy éveken át küzdött a munkaerő-kölcsönzés egy fajta negatív imázzsal, amelynek sajnos volt alapja is. Korábban sok olyan cég is dolgozott ezen a piacon, amelyek tisztességtelenül, esetenként törvénysértő módon jártak el, de az utóbbi években sokat tisztult a piac és mára ezek a cégek többségében kikoptak az üzletből. Ma a feddhetetlenség és a tisztességes, átlátható üzletpolitika olyan alapvető üzleti elvárás, amelyekre a partnereink - többségében multinacionális nagyvállalatok - alapfeltételnek tekintenek az együttműködések során

- mondta el Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója, aki szerint ezt a fajta bizalom-erősödést jelzi, hogy az utóbbi években már nem csupán munkaerő-kölcsönzés területén segítik a partnereiket, hanem HR szolgáltatásokat - adminisztrációs feladatokat, toborzást, utaztatást, szállás ügyintézést, betanítást vagy éppen vízum ügyintézést - is bíznak rájuk a vállalatok. Emellett pedig egyre több munkaerőközvetítői megbízást is kapnak.

Már nemcsak a gyári munkásokat keresik

"Az alapvető különbség a munkaerő-kölcsönzés és a munkaerőközvetítés között, hogy utóbbi esetében a kiközvetített szakember az adott vállalat alkalmazásában kezdheti meg a munkát. Ahogyan egyre inkább szélesedik azon szolgáltatások száma, ahol a munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó vállalatokat bíznak meg a partnerek egyre színesednek azon munkakörök és pozíciók is, amelyekre a mi segítségünkkel keresnek kollégákat a megbízóink. Míg korábban főleg kékgalléros munkakörök esetén volt jellemző munkaerőkölcsönző vállalatok bevonása, addig ma már fehérgalléros területekre - adminisztratív, irodai, pénzügyi, informatikai pozíciókba - is segítünk szakembereket találni.

Az sem ritka, hogy egy-egy speciális szaktudás esetén vonnak be minket a keresési, kiválasztási folyamatokba és sokszor már munkaerőközvetítő szolgáltatás keretében

- összegezte a szakember.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A munkaerőkölcsönző cégek adatbázisaiban akár több százezer szakember is megtalálható a lehető legszínesebb szakmai háttérrel, országos területi lefedettséget biztosítva. Ez az adatbázis jelentős hozzáadott értékkel bír a megrendelő vállalatok számára, de nem minden esetbe jelenti azt, hogy azonnal sikerül a megfelelő szakembert megtalálni, különösen a különleges szaktudást igénylő pozíciók esetén.

A munkaerőkölcsönzők speciális helyzetben vannak a HR szektorban. A legtöbb nagyobb kölcsönzőcég regionális irodákkal is rendelkezik az egész országban, ez pedig megkönnyíti, hogy az adott régióban még hatékonyabban tudjunk toborozni, hirdetni, akár speciális szaktudással rendelkező szakembereket is elérni. A legtöbb esetben ráadásul ezt gyorsabban és költséghatékonyabban tudjuk megtenni, mintha azt egy nagyvállalati HR osztály vállalná magára ugyanezt a feladatot

- emelte ki Juhász Csongor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.24 05:45
Jelenleg négy különböző generáció tagjai dolgoznak együtt a munkahelyeken, ami a lehetőségek mellett...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm