14 °C Budapest
Kipakolt a Vígszínház legendája: ezért hagyta ott a színpadot

Kipakolt a Vígszínház legendája: ezért hagyta ott a színpadot

2017. december 1. 14:00

135 ezer forinttal csökkentették volna Harkányi Endre fizetését - árulta el a Storynak. A színész inkább odébb állt.

Már korábban ismert volt, hogy Harkányi Endre az általa méltatlannak tartott fizetési ajánlaton sértődött meg, és hagyta ott a Vígszínházat. Most ismét felidézte az esetet a Story egy Eszenyi Enikővel foglalkozó cikkében.

A lapnak korábban is nyilatkozó Harkányi akkor elmondta, hogy fizetését azért csökkentették volna, mert a szerződésben foglalt 80 előadásnál kevesebbet játszott. Azt viszont nem a színész döntötte el, hogy hányszor áll a színpadra, így nem érezte jogosnak fizetése csökkentését.

Aki körbenéz láthatja, hogy sok százmillió forint megy el hirdetésekre. Hogy ilyen összegek mellett miért volt szükség az én 135 ezer forintomra, azt nem tudom. Mert bizony én ekkora összeg miatt hagytam ott a színházat. Persze ez az egész nem a pénzről szól, hanem a büszkeségemről.

 - mondta Harkányi Endre.

Egyre bizakodóbbak a magyarok

A hétenmi is írtunk arról, hogy a magyar munkavállalók egyre jobban bíznak abban, hogy munkahelyük elvesztése esetén könnyen találnak maguknak új állást. Szintén nem újdonság, hogy Magyarországon jelentős problémát jelent a munkaerőhiány. Ennek viszont van egy olyan vonzata is, hogy a sok betöltetlen állásnak köszönhetően a munkavállalók nagy része sokkal bátrabban mer felállni, ha elégedetlen a meglévő munkahelyével.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jelenleg már nem csupán az állásjelentkezők versengenek a munkáltatókért, hanem a munkáltatók is a tehetséges szakemberekért. Ennek, valamint a fizetések folyamatos emelkedésének köszönhetően nem meglepő, ha valaki inkább otthagyja jelenlegi munkahelyét, ha ott negatívan szeretnének változtatni akár a fizetésén, akár az egyéb munkakörülményein.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 milliós hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 11,69%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, illetve a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?