Elárulta Havas Henrik, mennyit keresett a TV2-nél

Elárulta Havas Henrik, mennyit keresett a TV2-nél

2017. január 10. 16:34

Havonta 4 milliós gázsit kaphatott Havas Henrik, amikor a TV2-nél volt műsorvezető annak idején. Ez annyira magas, hogy ennyi pénzért egy átlagos magyarnak két teljes évet kellett volna ledolgoznia. Azóta persze jelentősen magasabbak a bérek, azonban még most is több mint egy év lenne összekuporgatni Havas havi fizetését, és akkor még a megélhetésről nem is beszéltünk.

Havonta 4 milliót is zsebre tehetett Havas Henrik, amikor annak idején a TV2-nél műsorvezetőként dolgozott - írja a Blikk.

Ez most is hatalmas összeg, de Havas műsorvezetői tevékenységekor még nagyobb fizetést jelentett. 2007-ben a bruttó átlagkereset a KSH adatai szerint 166 ezer forint volt. Ez azt jelenti, hogy a Pénzcentrum számításai szerint Havas 4 milliós havi fizetéséért az átlag magyarnak ekkor két teljes évet kellett volna dolgozni.

Még most is jelentős fizetésnek számítana ez, mivel az átlagos, rendszeres havi bruttó kereset tizenötszöröséről beszélünk, 2016 októberében ugyanis a bruttó átlagkereset 258 300 forint volt.

Mennyit keresnek most a magyarok?

A 258 ezer forintos bruttó átlagkeresetből azonban nem mindenhol volt azonos, ráadásul érdemes megnézni, hogy közfoglalkoztatottak nélkül mennyi is volt a tényleges kereset:

  • A vállalkozásoknál 273 500 forint,
  • A költségvetési szerveknél 274 500 forint,
  • A nonprofit szervezeteknél pedig 248 700 forint volt a bruttó átlagkereset.

Az összesített bruttó átlagkereset a közfoglalkoztatottak nélkül így 273 ezer forint volt, míg ha a közfoglalkoztatottakat is beleszámolnánk, akkor már csupán 258 300 forintról van szó.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Persze azt is érdemes megnézni, hogy ebből mennyit vihetnek haza a dolgozók. A közmunkások nélkül számolt nettó kereset 181 500 forint volt, míg a közmunkásokkal együtt csupán 171 800 forint, ez több mint 5 százalékos különbséget jelent. A keresetek nem mondhatóan jelentősnek Havas Henrik gázsijához képest, még úgy sem, hogy az egy évvel korábbihoz képest 6 százalékkal magasabbak lettek.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a közfoglalkoztatottak átlagos keresete sem volt túl sok, mindössze 52 400 forint, ami a minimálbérnél közel 30 százalékkal kevesebb. Érdemes megnézni, mi változhat idén. A 2017-es adatoknál ugyanis jelentős ugrás várható, ami elsősorban a minimálbér jelentős emelésének köszönhető. Az persze érdemes megjegyezni, hogy a közmunkások juttatásai 2017-től nem emelkednek, így ők jövőre is 52 ezer forintra számíthatnak havonta.

Címlapkép: MTI / Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.10.05 10:41
A különböző médiákban gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint fenntarthatóság, fenntartható fejl...
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?