1 °C Budapest

Így néz ki egy profi biztosítási csaló + videó

2016. április 30. 16:31

Bilincsbe verve hozták haza tegnap a rendőrök M. Csabát Franciaországból. A férfi közel 200 millió forintot értékben követett el biztosítási csalást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást M. Csaba 39 éves ráckeresztúri lakossal szemben.

A férfi egy cég ügyvezetőjeként 2009-ben egy biztosítótársasággal biztosításközvetítő tevékenység folytatására kötött szerződést. Ezen megállapodás alapján M. Csaba és társai oly módon kötöttek biztosítási szerződéseket ismerőseikkel, hogy - jóhiszeműségüket kihasználva - a szerződéskötéskor egy kitöltetlen formanyomtatványt írattak velük alá.

A szerződések féléves díját a magánszemélyek helyett a cég fizette ki a biztosítótársaság felé - ezzel megszerezve az ügynöki jutalékot -, ezután több díjfizetés nem történt.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi és társai abból a célból közvetítették az ajánlatokat, hogy a biztosítótársaságot megtévesztve a jelentős összegű jutalékot megszerezzék. A cég összesen 156 személlyel kötött életbiztosítást, ezzel több mint 180 millió forint kárt okozva a biztosítónak.

M. Csaba tíz társával szemben folytatott nyomozás iratait a BRFK 2015 nyarán vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek. A férfi azonban a gyanúsítotti kihallgatásának időpontjában nem jelent meg a rendőrségen, őt sem lakcímén, sem tartózkodási helyén nem találták a rendőrök, ezért ellene országos és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A francia társszervek 2016. április 10-én fogták el a férfit, majd Magyarországra szállították.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2016. április 28-án 23 óra 15 perckor átadták a fővárosi rendőröknek, akik gyanúsítotti kihallgatását követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is wh...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?