23 °C Budapest

Győzike tízmilliós(!) APEH-tartozása: luxusélet kölcsönből?

2010. április 13. 04:22

Januárban tette közzé az állami adóhivatal a 2009. december 31-én 10 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyek névsorát. A listában több ismert név is szerepel.

Az APEH feketelistájára azok a magánszemélyek és egyéni vállalkozók kerülhettek fel névvel, lakcímmel és - az egyéni vállalkozók - adóazonosítóval, akik tavaly szilveszterkor már 180 napja folyamatosan 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeztek. Az idei első ilyen listára összesen 2955 név került fel, vagyis szinte biztosan összesen 30 milliárd forintot meghaladó köztartozással rendelkező emberek neveit összesíti.

A tavaly szeptemberi listához hasonlóan ebben a nyilvántartásban is szerepel a Pa-Dö-Dö nevű duóból ismert Lang Györgyi, és hasonlóképpen fent maradt Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta neve is. A legfrissebb APEH-lista a következő hetekben várható, így egyelőre még nem tudni, azon szerepel-e Gáspár Győző, vagy felesége.

Nem akarnak tovább tartozni

Tegnap hosszú szünet után indult újra Gáspár Győző TV-műsora. A Blikknek korábban Gáspár Győző többek között hatalmas adótartozásával indokolta, miért is vállalta el a "Győzike" című reality-komédia folytatását: "Nem akarok többé adótartozó lenni, meg ilyen nyomorultul élni. A koporsóbiznisz jól megy, de azért mégsem állunk úgy, mint öt-hat éve. Hiányzik az a luxus, ami régen volt, az egzotikus nyaralások. Akkoriban mindent megkaptunk, most kölcsönökből élünk" - mondta.

Szlovák rendszámú autó?

Néhány hónapja kerültek nyilvánosságra azok a fotók, melyek látszik, hogy Gáspár Győző egy szlovák rendszámú autót vezet. A showman -szintén a Blikknek nyilatkozva- elmondta, hogy nem azért jár szlovák rendszámú autóval, hogy a nagyjából nyolcmilliót érő kocsi után befizetendő kb. 800 ezer forintnyi regisztrációs adót megspórolja. Állítása szerint egy barátjától kapta kölcsön az autót, akinek szlovák a felesége.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A jogszabályok szigorú feltételeket határoznak meg a nem közösségi árunak minősülő gépjárművek behozatalával és használatával kapcsolatban. A feltételek teljesítésével lehetőség van ezen gépjárművek alkalomszerű magyarországi használatára, azonban a belföldi rendszeres és tartós használat kizárólag a vámok és a nemzeti adók megfizetését követően lehetséges.

A showman többször tagadta azokat az állításokat is, melyek szerint tízmilliós luxusautói állnának garázsában.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?