30 °C Budapest

Győzike tízmilliós(!) APEH-tartozása: luxusélet kölcsönből?

2010. április 13. 04:22

Januárban tette közzé az állami adóhivatal a 2009. december 31-én 10 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyek névsorát. A listában több ismert név is szerepel.

Az APEH feketelistájára azok a magánszemélyek és egyéni vállalkozók kerülhettek fel névvel, lakcímmel és - az egyéni vállalkozók - adóazonosítóval, akik tavaly szilveszterkor már 180 napja folyamatosan 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeztek. Az idei első ilyen listára összesen 2955 név került fel, vagyis szinte biztosan összesen 30 milliárd forintot meghaladó köztartozással rendelkező emberek neveit összesíti.

A tavaly szeptemberi listához hasonlóan ebben a nyilvántartásban is szerepel a Pa-Dö-Dö nevű duóból ismert Lang Györgyi, és hasonlóképpen fent maradt Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta neve is. A legfrissebb APEH-lista a következő hetekben várható, így egyelőre még nem tudni, azon szerepel-e Gáspár Győző, vagy felesége.

Nem akarnak tovább tartozni

Tegnap hosszú szünet után indult újra Gáspár Győző TV-műsora. A Blikknek korábban Gáspár Győző többek között hatalmas adótartozásával indokolta, miért is vállalta el a "Győzike" című reality-komédia folytatását: "Nem akarok többé adótartozó lenni, meg ilyen nyomorultul élni. A koporsóbiznisz jól megy, de azért mégsem állunk úgy, mint öt-hat éve. Hiányzik az a luxus, ami régen volt, az egzotikus nyaralások. Akkoriban mindent megkaptunk, most kölcsönökből élünk" - mondta.

Szlovák rendszámú autó?

Néhány hónapja kerültek nyilvánosságra azok a fotók, melyek látszik, hogy Gáspár Győző egy szlovák rendszámú autót vezet. A showman -szintén a Blikknek nyilatkozva- elmondta, hogy nem azért jár szlovák rendszámú autóval, hogy a nagyjából nyolcmilliót érő kocsi után befizetendő kb. 800 ezer forintnyi regisztrációs adót megspórolja. Állítása szerint egy barátjától kapta kölcsön az autót, akinek szlovák a felesége.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A jogszabályok szigorú feltételeket határoznak meg a nem közösségi árunak minősülő gépjárművek behozatalával és használatával kapcsolatban. A feltételek teljesítésével lehetőség van ezen gépjárművek alkalomszerű magyarországi használatára, azonban a belföldi rendszeres és tartós használat kizárólag a vámok és a nemzeti adók megfizetését követően lehetséges.

A showman többször tagadta azokat az állításokat is, melyek szerint tízmilliós luxusautói állnának garázsában.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?