18 °C Budapest

Nagy baj van a brit álláskeresőkkel! Katasztrofális eredmények...

Pénzcentrum
2008. augusztus 11. 11:00

Hiába az egyre több diplomás, valamint a brit kormány által az oktatási rendszer fejlesztésére költött több milliárd font, vállalatvezetők között készített felmérések eredményei szerint az elmúlt 10 évben rengeteget romlott a jelentkezők műveltségi szintje, legyen szó tájékozottságról, vagy egyszerű logikai gondolkodásról.

A felmérésben részt vevő brit vállalatvezetők 71 százaléka úgy véli, hogy alkalmazottai között romlott az íráskészség, 60 százaléka szerint a dolgozók nem értenek a számok nyelvén. Ez tehát azt jelenti, hogy az alapvető kompetenciák (szövegértési és számolási képesség) terén is hiányosság mutatkozik a mostanában végzettek, vagyis a munkaerőpiacra újabban belépők körében.

Az eredmények alapján nem meglepő, hogy szinte minden álláshirdetésben külön kiemelik a kommunikációs képességet, mint elvárást, ugyanis a vezetők 52 százaléka szerint ez is romlott az elmúlt dekádban.

E mögött a megkérdezettek szerint az iskolai képzés minőségének romlása áll, vagyis szerintük könnyebb ma már papírhoz jutni, még ha az egyetemi ponthatárok, illetve a kiemelkedő érettségi eredmény eléréséhez szükséges pontszámok látszólag emelkednek is.

A válaszokból az is kitűnik, hogy hiába költött a brit kormány hatalmas összegeket az oktatás fejlesztésére, a hivatalos statisztikák, és a vállalatvezetők véleménye között mégis elég nagy eltérés van az iskolákból kikerülők műveltségét illetően.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Persze a politikusok erről máshogy vélekednek, az oktatási minisztérium szerint az irodalom és nyelvtan, valamint a matematika oktatása terén rengeteg fejlődés tapasztalható. Szerintük a vállalatvezetők véleménye azt tükrözi, hogy a gazdaság, és a cégek igénye az, ami újabban változóban van, ráadásul egyre kevesebb alacsonyan képzett munkaerőre van szükség.

Természetesen a változó munkaerő keresletre az oktatási rendszernek is felelnie kell, ezért várhatóan igen nagy reformokra számíthatnak a britek a közeljövőben, ami az egyes képzési szintek oktatását illeti.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
perfekt  |  2023.03.16 13:04
Miután megismertük a mikrogazdálkodói beszámoló jellemzőit, dönthetünk úgy, hogy az elszámolások egy...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?