34 °C Budapest

A nagyvállalatokból és az államigazgatásból érkezik a legtöbb látogató a pornóoldalakra

Pénzcentrum
2005. október 12. 15:18

A nagyvállalatokból és az államigazgatásból érkezik a legtöbb látogató a pornóoldalakra - hangzott el tegnap az Internet Hungary 2005 konferencia egyik nyilvános beszélgetésén. A beszélgetés résztvevői két látogatott magyar oldal képviselői illetve Kovi voltak. Megtudhattuk, hogy a pornó valóban nagy üzlet az interneten, és komoly veszélyforrás a hagyományosnak számító (VHS, DVD) piacok számára.

Az internet hazai fejlődésére vonatkozóan is elmondható, hogy az erotikus tartalomszolgáltatók egyfajta katalizáló szerepet töltöttek be. Jellemző (volt), hogy ezek az oldalak számos technológiai újítást használnak a jobb kiszolgálás, a tartalmak védelme érdekében. Az egyik leglátogatottabb oldal például az ún. DRM-technológiát használja, melynek lényege, hogy a letöltött tartalom csak egy gépen játszható le a megfelelő kulcsok birtokában, azt tovább másolni nem lehet. Sok esetben az adott felnőtt tartalmú filmet még DVD-n sem jelentették meg, de ilyen formában már árulják.

A felnőtt tartalmaknál a fizetések domináns része SMS küldéssel történik, a bankkártyás fizetések nem jellemzőek. Az utóbbi terjedésének egyik legfőbb akadálya az anonimitás hiánya lehet. A felhasználók sok esetben még mindig vonakodnak kártyaszámuk megadásától.

Hogy ne csak általánosságok szerepeljenek, a beszélgetésen elhangzott, hogy pl. a goldengate.hu oldal kiadója az idei évben 90-100 m Ft bevételre számít. Ez kb. fele-fele arányban oszlik meg hirdetési és a tartalomszolgáltatásból származó és egyéb értékesítési bevételre. A társaság vezetői jövőre az idegen nyelvű oldalak megjelenése miatt (goldengate.hu más nyelvű klónjai) 3-4-szer ennyi bevételre számítanak. Az oldal jelenleg kb. 40,000 egyedi felhasználóval rendelkezik.

A Machomedia.hu erotikus hírportálként definiálta magát, napi látogatóinak száma 50,000. Az angol nyelvű tartalom miatt a látogatók többsége külföldi.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mindkét internetes oldal üzemeltetői úgy látják, hogy a hirdetések felfutásában továbbra is akadályt jelent a tartalom jellege. A hirdetők sok esetben úgy vélik, hogy reklámjaik által azonosulnak a tartalommal is. Ennek ellenére egyre többen látják be, hogy ezeken az oldalakon hirdetni költségarányosan igen hatékony, és a gondoltnál sokkal szélesebb és nagyobb vásárlóerejű réteg érhető el. Elhangzott, hogy mindkét oldal látogatóinak többsége a hazai nagyvállalatoktól illetve az államigazgatásból érkezik.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
vezetoi-coaching  |  2022.08.17 11:35
Utóirat előiratként. Ezt a postot eredetileg a Linkedin-re írtam közvetlenül. Idementem az örökkéva...
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?