A nagyvállalatokból és az államigazgatásból érkezik a legtöbb látogató a pornóoldalakra

Pénzcentrum
2005. október 12. 15:18

A nagyvállalatokból és az államigazgatásból érkezik a legtöbb látogató a pornóoldalakra - hangzott el tegnap az Internet Hungary 2005 konferencia egyik nyilvános beszélgetésén. A beszélgetés résztvevői két látogatott magyar oldal képviselői illetve Kovi voltak. Megtudhattuk, hogy a pornó valóban nagy üzlet az interneten, és komoly veszélyforrás a hagyományosnak számító (VHS, DVD) piacok számára.

Az internet hazai fejlődésére vonatkozóan is elmondható, hogy az erotikus tartalomszolgáltatók egyfajta katalizáló szerepet töltöttek be. Jellemző (volt), hogy ezek az oldalak számos technológiai újítást használnak a jobb kiszolgálás, a tartalmak védelme érdekében. Az egyik leglátogatottabb oldal például az ún. DRM-technológiát használja, melynek lényege, hogy a letöltött tartalom csak egy gépen játszható le a megfelelő kulcsok birtokában, azt tovább másolni nem lehet. Sok esetben az adott felnőtt tartalmú filmet még DVD-n sem jelentették meg, de ilyen formában már árulják.

A felnőtt tartalmaknál a fizetések domináns része SMS küldéssel történik, a bankkártyás fizetések nem jellemzőek. Az utóbbi terjedésének egyik legfőbb akadálya az anonimitás hiánya lehet. A felhasználók sok esetben még mindig vonakodnak kártyaszámuk megadásától.

Hogy ne csak általánosságok szerepeljenek, a beszélgetésen elhangzott, hogy pl. a goldengate.hu oldal kiadója az idei évben 90-100 m Ft bevételre számít. Ez kb. fele-fele arányban oszlik meg hirdetési és a tartalomszolgáltatásból származó és egyéb értékesítési bevételre. A társaság vezetői jövőre az idegen nyelvű oldalak megjelenése miatt (goldengate.hu más nyelvű klónjai) 3-4-szer ennyi bevételre számítanak. Az oldal jelenleg kb. 40,000 egyedi felhasználóval rendelkezik.

A Machomedia.hu erotikus hírportálként definiálta magát, napi látogatóinak száma 50,000. Az angol nyelvű tartalom miatt a látogatók többsége külföldi.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindkét internetes oldal üzemeltetői úgy látják, hogy a hirdetések felfutásában továbbra is akadályt jelent a tartalom jellege. A hirdetők sok esetben úgy vélik, hogy reklámjaik által azonosulnak a tartalommal is. Ennek ellenére egyre többen látják be, hogy ezeken az oldalakon hirdetni költségarányosan igen hatékony, és a gondoltnál sokkal szélesebb és nagyobb vásárlóerejű réteg érhető el. Elhangzott, hogy mindkét oldal látogatóinak többsége a hazai nagyvállalatoktól illetve az államigazgatásból érkezik.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35