A nagyvállalatokból és az államigazgatásból érkezik a legtöbb látogató a pornóoldalakra

Pénzcentrum
2005. október 12. 15:18

A nagyvállalatokból és az államigazgatásból érkezik a legtöbb látogató a pornóoldalakra - hangzott el tegnap az Internet Hungary 2005 konferencia egyik nyilvános beszélgetésén. A beszélgetés résztvevői két látogatott magyar oldal képviselői illetve Kovi voltak. Megtudhattuk, hogy a pornó valóban nagy üzlet az interneten, és komoly veszélyforrás a hagyományosnak számító (VHS, DVD) piacok számára.

Az internet hazai fejlődésére vonatkozóan is elmondható, hogy az erotikus tartalomszolgáltatók egyfajta katalizáló szerepet töltöttek be. Jellemző (volt), hogy ezek az oldalak számos technológiai újítást használnak a jobb kiszolgálás, a tartalmak védelme érdekében. Az egyik leglátogatottabb oldal például az ún. DRM-technológiát használja, melynek lényege, hogy a letöltött tartalom csak egy gépen játszható le a megfelelő kulcsok birtokában, azt tovább másolni nem lehet. Sok esetben az adott felnőtt tartalmú filmet még DVD-n sem jelentették meg, de ilyen formában már árulják.

A felnőtt tartalmaknál a fizetések domináns része SMS küldéssel történik, a bankkártyás fizetések nem jellemzőek. Az utóbbi terjedésének egyik legfőbb akadálya az anonimitás hiánya lehet. A felhasználók sok esetben még mindig vonakodnak kártyaszámuk megadásától.

Hogy ne csak általánosságok szerepeljenek, a beszélgetésen elhangzott, hogy pl. a goldengate.hu oldal kiadója az idei évben 90-100 m Ft bevételre számít. Ez kb. fele-fele arányban oszlik meg hirdetési és a tartalomszolgáltatásból származó és egyéb értékesítési bevételre. A társaság vezetői jövőre az idegen nyelvű oldalak megjelenése miatt (goldengate.hu más nyelvű klónjai) 3-4-szer ennyi bevételre számítanak. Az oldal jelenleg kb. 40,000 egyedi felhasználóval rendelkezik.

A Machomedia.hu erotikus hírportálként definiálta magát, napi látogatóinak száma 50,000. Az angol nyelvű tartalom miatt a látogatók többsége külföldi.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mindkét internetes oldal üzemeltetői úgy látják, hogy a hirdetések felfutásában továbbra is akadályt jelent a tartalom jellege. A hirdetők sok esetben úgy vélik, hogy reklámjaik által azonosulnak a tartalommal is. Ennek ellenére egyre többen látják be, hogy ezeken az oldalakon hirdetni költségarányosan igen hatékony, és a gondoltnál sokkal szélesebb és nagyobb vásárlóerejű réteg érhető el. Elhangzott, hogy mindkét oldal látogatóinak többsége a hazai nagyvállalatoktól illetve az államigazgatásból érkezik.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM