2018. július 23. hétfő Lenke

Jöhetnek a 15 évre fixált lakáshitelek Magyarországon


A meglévő 4 változat mellett - 3, 4, 5, 10 éves - mellett mostantól 15 éves kamatperiódusú forint lakáshiteleket is nyújthatnak a bankok Magyarországon.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétette az ehhez szükséges új kamatváltoztatási mutatót. A kamatváltoztatási mutató a bankoktól független, általuk el nem hárítható körülményekben bekövetkező változást kifejező, a kamatmódosítás számításának alapjául szolgáló és a lakosság számára megtekinthető viszonyszám. A külső körülmények hatására csökkenhet vagy nőhet a kamatláb a kamatperiódus végén.

Most az MNB azt közölte, hogy módosul a jogszabályok alapján, forinthitelek esetében alkalmazható H1K kamatváltoztatási mutató. A jelenlegi 4 változata mellett megjelent egy 15 éves kamatperiódusú forinthitelekre alkalmazható változata is, ezzel lehetővé téve a H1K kamatváltoztatási mutató szerint átárazódó, 15 éves kamatperiódusú forinthitelek nyújtását.

A 15 éves kamatváltoztatási mutató az MNB honlapján elérhető információk szerint az ÁKK-referenciahozamokat követi. Az ügyfél kamata tehát olyan mértékben változik, amely megegyezik az állampapírhozamok százalékos változásával.

JÓL JÖNNE 4 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 4 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 61 333 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank 61 840 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a CIB Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS