2019. március 26. kedd Emánuel

Húzós: ennyiért árulja luxuslakásait a magyar válogatott focista


A foci utáni életre is gondol Tőzsér Dániel, aki komoly vállalkozásba kezdett: társasházakat épít. A garzonoktól kezdve a luxus penthouse-ig mindent árulnak, a határ pedig a csillagos ég. A korábbi válogatott focista arról beszélt hogy nem szól bele a melósok munkájába, ő inkább a kapcsolattartással foglalkozik és a tőkét adja a vállalkozásba. Korábbi csapattársai is ingatlanban utaznak: Torghelle és Juhász a belvárosi lakásokat vette célba.

Elég komoly összegekért adnak egy-egy lakást abban a debreceni 36 lakásos társasházban, amelynek generálkivitelezője a korábbi válogatott focista, Tőzsér Dániel cége. Ugyanakkor sietnie kell annak, aki a készülő épületben akar lakni: a honalpjuk szerint ugyanis már csak két szabad lakás maradt, a többit már lefoglalták. Többek között a focista csapattársa, Bényei Balázs is itt vett lakást.

Az olcsóbbik, kisebb lakás 50,6 négyzetméteres és jár hozzá egy 16 négyzetméteres erkély is - ez 33,5 millióba kerül. A nagy, 85 négyzetméteres lakáshoz egy hat négyzetméteres erkély, illetve egy 57 négyzetméteres tetőterasz is jár, 66,145 millió forintért.

A lakások döntő része egy-, illetve kéthálószobás kislakás fiataloknak vagy idősebb, kettesben élő házaspároknak, befektetőknek. Van néhány olyan lakás, amely a CSOK minimális alapterületét éppen meghaladja, és néhány nagyobb alapterületű, amely a családok legkényelmesebb lakhatását biztosítja. A penthouse lakások a legmagasabb igényszintet szolgálják ki

- írták a honlapon.

A négyzetméterár tekintetében a kisebb lakás esetében 662 ezerbe kerül egy négyzetméter, a nagyobbik esetében ez 801 ezer forint. Ez jóval az átlag fölött van, hiszen az Otthontérkép szerint Debrecenben átlagosan 287 ezer forint a négyzetméterár.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátorával könnyen válogathatsz az ajánlatok között!

A debreceni focista cégének beruházásában irodát, üzlethelyiséget is lehet venni: előbbi 73,9 millió forintba, utóbbi 49 millióba kerül a Debrecen belvárosában épülő ingatlanban. 300 ezer forintért pedig extra tárolót is lehet venni.

Garzonokat is árul

Egyébként egy másik társasházban is hirdetnek stúdióapartmanokat: ezek 21,9 és 39,9 millió forint közötti áron mozognak.

A 26 db garzon jól lakható, mérete az 5 csillagos szállodai szobának megfelelő, így ahhoz hasonlóan is lehet berendezni. Az előtérben nagy gardróbszekrény helyezhető el és egy nagy méretű hűtő, a szobában jól használható sarokkonyha kis étkezőasztallal, kényelmes ülőgarnitúra és egy nagyméretű franciaágy, tv-szekrénysorral, íróasztallal

- áll az ajánlatban. Hozzátették, nem kötnek kompromisszumot: a lakásokat a konyhabútor kivételével teljes felszereltséggel kínálják. Az átadás tervezett időpontja idén december.

Ő csak a kapcsolatokkal foglalkozik

Tőzsér legutóbb a Borsnak mesélt vállalkozásáról.

A sógorom építőipari vállalkozó tizenöt éve, korábban már voltak közös beruházásaink, de a saját vállalkozáshoz a végső lökést a családi házam építkezése adta. A munkálatok során Kerek Barna építkezésvezetővel ugyanis kiváló viszony alakult ki, társtulajdonosként csatlakozott hozzám, és belevágtunk egy közös építőipari cég alapításába. Rajtunk kívül van még egy harmadik munkatárs, aki a logisztikát intézi és a vevőkkel tartja a kapcsolatot.

Mint mondta gyakran kijár az építkezésre, szereti tudni, hogy áll a munka

de nyilván nem szólok bele, hogyan áll a zsalu. Rám az anyagi háttér és a kapcsolatteremtés része esik.

Anyagi háttér, hát az van

Van miből befektetnie a korábbi válogatott labdarúgónak: a legutolsó összesítés szerint ugyanis 2017-ben

havonta 4,8 millió forintot keresett a Debreceni VSC-nél.

A 33 éves Tőzsér korábban focizott Angliában, Olaszországban, Belgiumban, Törökországban és Görögországban is, ahol szintén elég szép összegeket focizhatott össze - 2015-ben például egy 100 millió forint értékű Ferrarival jelent meg a válogatott edzésén.

Ugyanakkor most kiderült, hogy a középpályás már gondolt a futball utáni életre is: elkezdte befektetni a pénzét. Most is elmondta, hogy régóta tervezi, hogy valamilyen vállalkozásba kezd.

Más magyar futballisták is ingatlanban utaznak

Korábban két másik korábbi válogatott focista a Portfolionak adott interjújában beszélt közös vállalkozásukról: bár kisebb volumenben, de a most a Vidiben játszó Juhász Roland és az MTK-s Torghelle Sándor is ingatlanokkal foglalkozik. Juhász elmondta, először külön-külön kezdtek el belvárosi lakásokat megvásárolni, felújítani, majd tovább adni, később jött az ötlet, hogy társuljanak.

Azzal számolunk, hogy nagyjából évente kettőt, de többet nem is tudunk megcsinálni. Mi teljesen nullára leromboljuk a lakásokat, aztán minden téren felújítjuk, törekszünk a minőségre. Az elején is úgy kezdtük az egészet, hogy prémium kategóriát szeretnénk megvalósítani, ahol akár mi is jól éreznénk magunkat

- magyarázta a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya. "Egyikőnk minden nap be tud nézni a lakásokba, így kézben tudjuk tartani a dolgokat. Egyébként ebben is Sanyi a keményebb, szerintem tőle félnek a munkások. A viccet félretéve, jó vele dolgozni, minden szempontból alapos az elszámolásoknál, a munkáknál is. De azt tapasztaljuk, hogy a munkások sem érzik úgy, hogy mi folyamatosan a nyakukra járunk, hanem örülnek neki, hogy minden nap odamegyünk, beszélgetünk velük, közvetlenek vagyunk" - magyarázta.

Torghelle Sándor szerint pedig ők nem csupán pénzügyi befektetők, a "valódi munkát" is ők végzik. Ugyanakkor nem minden megtakarításukat fektetik ingatlanba.

Általában azt szokták mondani, hogy el kell porlasztanod a pénzed, akkor vagy biztonságban, hiszen ha véletlenül az egyik befektetés nem jön össze, akkor van még további egy vagy két láb, amin meg tudsz állni. Ehhez tartjuk magunkat mi is.

Nem mindenkit készítenek fel a foci utánra

A két játékos arról is beszélt a Portfolionak, hogy az edzők, menedzserek nem készítik fel a játékosokat arra, hogy hogyan boldogulhatnak a karrierjük befejezése után.

Az egy dolog, hogy valaki tehetséges, de erre a pályára fel kell készíteni emberileg is. Ez talán ugyanannyira fontos, mint a tehetség, így biztosítható, hogy később a civil életben is megtalálja a számításait

- mondta Juhász Roland, aki ezért is próbálja átadni ezt a felfogást a fiataloknak is.

Torghelle Sándor pedig arról is beszélt, hogy Németországban, ha profi szerződésed van, és megsérülsz, akkor hat hét után nem kapsz pénzt a klubtól, így kénytelen vagy biztosítást kötni.

Mindenki maga határozhatja meg, hogy mit akar bebiztosítani, a fizetése hány százalékát hajlandó rááldozni. Annak idején például az én térdműtétem 40 ezer euróba került, azt senki nem szívesen vállalta be zsebből. Itthon ez a modell még nem működik, ha akarnék, sem tudnék ilyen biztosítást kötni.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.21-03.27
Országos

Spar

03.21-03.27
Országos

Aldi

03.21-03.27
Országos

Lidl

03.21-03.27
Országos

Auchan

03.21-03.27
Országos

Tesco

03.21-03.27
Országos

Interspar

Tavasz
03.13-04.20
Országos

Aldi

Húsvét
03.10-04.14
Országos