5 °C Budapest

Érdemes még holnapig igényelni a Diákhitelt

Pénzcentrum
2013. november 14. 15:02

November 15-ig adhatja le igénylését az, aki még ebben az évben Diákhitelben szeretne részesülni. Az idei tanévtől praktikus módon a hallgatók saját felsőoktatási intézményük belső tanulmányi rendszerein (ETR/Neptun) keresztül is elindíthatják az ügyintézést, legyen szó akár a szabad felhasználású Diákhitel1-ről vagy a képzési költségekre fordítható Diákhitel2 konstrukcióról - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Diákhitel Központ Zrt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nem késő lépni, ha valaki úgy dönt, még az idei évben szüksége lenne anyagi segítségre. Aki ugyanis november 15-ig leadja Diákhitel igénylését, december 13-ig a kért összeghez jut. Rengeteg időt és energiát spórol meg az a hallgató, aki élve az egyszerűbbé vált igénylési lehetőséggel, saját intézményének belső tanulmányi rendszerén (ETR/Neptun) keresztül kezdi meg az ügyintézést, melyet a Tanulmányi Osztályon vagy a kijelölt hitelleadási pontokon helyben hitelesíthet is aláírásával.

Továbbra is mindkét Diákhitel-konstrukció a fiatalok rendelkezésére áll: a 7,5 százalékos kamatlábú Diákhitel1 felhasználásáról a hallgató dönthet, úgy ahogy a megigényelt összeg nagyságáról is. Képzési formától függetlenül havi 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer vagy 50 ezer forint igényelhető.

Az államilag támogatott, 2 százalékos kamatú Diákhitel2-re csak az önköltséges képzésben résztvevő hallgatók jogosultak. Felvehető maximuma a hallgató képzési díja, mely közvetlen a felsőoktatási intézmény számlájára kerül utalásra.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?