29 °C Budapest

Megtalálta a kiskaput az OTP

Pénzcentrum
2011. december 23. 14:33

Az átlátható árazás megteremtését célzó törvényjavaslat egy kiskapuját találta meg az OTP bank. A kezdeti kedvezmények a törvényi követelményeknek megfelelően eltűntek, legalábbis az első három hónapban még nem ígénybevehetőek. A 3. hónaptól viszont szinte változatlan formában kínálja ugyanazokat a kamatkedvezményeket a bank, amiket eddig is. Ez jó hír az ügyfeleknek, hiszen továbbra is megkapják a kedvezményeket, amik általában valamilyen más termék használatáért járnak.

A törvényjavaslat értelmében a szerződés megkötésekor nem kínálhatnak korlátozott időtartamra kedvezményes kamatot a hitelintézetek. Ez azt jelenti, hogy a hitelek futamidejének elején nem, de közben nyújtható kamatkedvezmény. Az OTP bank Hűség 1 szolgáltatását is érintette a módosítás, de egy 3 hónapos eltolással továbbra is fennmaradnak ezek a kedvezmények. Az új szerződések esetében nem az első hónaptól kapja meg a kedvezményeket az ügyfél, hanem a harmadiktó, de továbbra is öt éven át.

Az OTPbank jövedelemátutaláshoz kapcsolódó kamatkedvezményei:
Mindenkori minimálbér és 149.999 Ft közötti havi jövedelemátutalás esetén 40 bázispont

150.000 Ft és 249.999 Ft közötti havi jövedelemátutalás esetén 60 bázispont

250.000 Ft és 349.999 Ft közötti havi jövedelemátutalás esetén 70 bázispont

350.000 Ft, illetve a feletti mértékű havi jövedelemátutalás esetén 90 bázispont.


Nem csak az OTP ad kamatfelár kedvezményt; a Gránit Bank 2%-os kamatkedvezményt nyújt annak az adósnak, aki a jövedelmét a bankhoz utalja. Továbbá az UniCredit is az Aktív-kedvezmény akció keretében 0,5% kamatkedvezményt kínál a hitel teljes futamidejére, melynek feltétele legalább 150,000 Ft rendszeres havi jóváírás és legalább havi 15,000 Ft-os bankkártyával való vásárlás. "Ezáltal minden igénylő valamilyen szinten személyre szabhatja a hitelét és a referencia THM-ek alapján való összehasonlításnál jobban a számok és az igénybe vehető akciók mögé kell néznünk." nyilatkozta Gergely Péter, a BankRáció.hu hitelszakértője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bankok által kínált kedvezmények többnyire a hitel teljes futamidejére vonatkoznak, így például sem a Gránit, sem az Unicredit banknak nem kell módosítania feltételeit. Bár erre még lett volna idejük, hiszen a a december 15-i a Kormány és a Bankszövetség megállapodásának értelmében a törvény hatálybalépését 2012. április 1-jére halasztották.

Pénzcentrum vélemény
A kezdeti kedvezmények eltörlése segít az új hitelfelvevőknek felmérni költségeiket a hitel teljes futamidejére, egyúttal viszont plusz terhet is jelenthetett volna, ha nem kaphatják meg az eddig megszokott kedvezményeket. Az OTP lépése az átláthatóság feltétele mellett kedvez az új ügyfeleknek, viszont továbbra is fenntartja azt a káoszt, amiért szükséges volt a hitelek árazásán módosítani. Hiszen az új hitelfelvevőknek nehéz lehet a különböző kedvezmények összehasonlítása, ha azok nem jelennek meg közvetlen módon a hitel kezdeti THM értékében.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
MEDIA1  |  2022. május 16. 12:26
Nem Svájc az első ország, ahol hasonló döntés született.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?