-2 °C Budapest

Gyorshír! Hitelkamatot csökkent az OTP!

MTI
2010. május 18. 14:45

A gyengülő forint okozta terhek csökkentése érdekében mérsékli június elsejétől a svájci frank és japán jen alapú hiteleinek kamatát az OTP, a lépés mintegy 10 forinttal ellensúlyozza az árfolyam-növekedésből a törlesztőrészek emelkedését okozó terhet az ügyfeleknél.

"Az ingatlanfedezetű svájci frank és japán jen alapú hitelek állományát érinti az az újabb kamatcsökkentés, amelyet június elejétől alkalmaz az OTP Bank, azzal a céllal, hogy könnyítsen az ügyfelek - a jelenlegi gyenge forint miatt megemelkedett - fizetési terhein. Miközben a bank forrásköltségeinek alakulása nem indokolja, az újabb kamatcsökkentést végrehajtjuk, amit addig szándékozunk fenntartani, amíg az árfolyam vissza nem áll egy elfogadható szintre" - hangsúlyozta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Kovács Antal magyarázata szerint a forint gyengülése következtében jelentős mértékben megemelkedtek azoknak az embereknek a törlesztési terhei, akik korábban svájci frank és japán jen alapú lakás-, illetve jelzálog típusú hitelt vettek fel. Noha a pénzpiaci mozgások a banktól független folyamatok, a legnagyobb hazai hitelintézet úgy határozott, hogy mérsékli az ügyfeleire nehezedő terheket, úgy, hogy júniustól a svájci frank alapú hiteleknél újabb 0,75 százalékpontos, a japán jen alapú hiteleknél pedig 0,50 százalékpontos kamatcsökkentést hajt végre.

A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is, hogy a közelmúltban bejelentett 0,15-3 százalékpontos kamatcsökkentés után a mostanit kizárólag a forint árfolyam gyengülés kompenzációja miatt lépi meg és várhatóan az év végéig alkalmazza a bank, rendszeres felülvizsgálat mellett. Az alacsonyabb kamatmértékeket a hitelintézet mindaddig fenntartja, amíg az árfolyam legalább öt munkanapon keresztül a 175 HUF/CHF, illetve 200 HUF/100 JPY alá nem süllyed.

Az OTP Bank érintett ügyfélköre a fizetési kötelezettség enyhülését a júniusi törlesztőrészlet csökkenésénél már tapasztalni fogja - közölte Kovács Antal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"Intézkedéseink az árfolyamgyengülést 10 forinttal mérséklik a svájci frank és a japán jen hitelek törlesztőrészleteiben" - hangsúlyozta a szakember. A vezérigazgató-helyettes elmondta: például egy 10 millió forint összegű 20 éves futamidejű svájci frank alapú lakáshitellel rendelkező háztartás számára a csökkentés havonta 5.000 forint megtakarítást eredményezhet.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 2. 18:51
Nem vettem és nem adtam el semmit. Van egy nyitott vételi megbízásom Altriára 39 dolláron, várom, ho...
MEDIA1  |  2023. december 2. 11:42
A meggyanúsított Kiss Dénes rágalmazási pert indít Parászka Boróka újságíró ellen.
Bankmonitor  |  2023. december 2. 09:00
Az OTP Bank által közzétett kutatás alapján a magyarok számára fontos az öngondoskodás, különösen a...
Holdblog  |  2023. december 2. 07:01
A héten elstartolt az első olyan légi járat, ami használt sütőolajból és más biomasszából, szemétből...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem