19 °C Budapest

Jön a magyar Coop Bank?

Pénzcentrum
2010. március 10. 08:37

2009. november 1-jétől már nem csak a hitelintézetek nyújthatnak teljes körű pénzforgalmi szolgáltatást az EU-ban, de a hazai kereskedelmi láncok közül egyelőre úgy tűnik, csak a Coop-csoport próbálja kiaknázni az ebből fakadó lehetőségeket: A társaság pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozást alapított Coop Hitel Zrt. néven.

Murányi László, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozást a Coop-csoport azért hozta létre, hogy működtetésével segítse a csoport pénzügyi finanszírozását, egyúttal a törzsvásárlói kártyaprogramot is országos lefedettségűvé kívánják tenni a Coop üzletekben. Erre a programra építve pedig a későbbiekben hitelkártya-szolgáltatást is szeretnének nyújtani a törzsvásárlóinak.

A Napi Gazdaság információi szerint a társaság első körben faktoringtevékenységet végez. A hitelkártya-szolgáltatás elindítása speciális számítástechnikai rendszert igényel, a fejlesztés összege több száz millió forintra rúghat.

A társaság alaptőkéje jelenleg mintegy 500 millió forint, ám már elvi döntés született arról, hogy az idei év végéig mintegy egymilliárd forintra emelik a Coop Hitel Zrt. alaptőkéjét. Három-négy év múlva pedig úgy számolnak, hogy a társaság alaptőkéje meghaladja majd a kétmilliárd forintot, ami már banki tevékenységre is feljogosíthatja majd a Coop Hitel Zrt.-t.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?