Jön a magyar Coop Bank?

Pénzcentrum
2010. március 10. 08:37

2009. november 1-jétől már nem csak a hitelintézetek nyújthatnak teljes körű pénzforgalmi szolgáltatást az EU-ban, de a hazai kereskedelmi láncok közül egyelőre úgy tűnik, csak a Coop-csoport próbálja kiaknázni az ebből fakadó lehetőségeket: A társaság pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozást alapított Coop Hitel Zrt. néven.

Murányi László, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozást a Coop-csoport azért hozta létre, hogy működtetésével segítse a csoport pénzügyi finanszírozását, egyúttal a törzsvásárlói kártyaprogramot is országos lefedettségűvé kívánják tenni a Coop üzletekben. Erre a programra építve pedig a későbbiekben hitelkártya-szolgáltatást is szeretnének nyújtani a törzsvásárlóinak.

A Napi Gazdaság információi szerint a társaság első körben faktoringtevékenységet végez. A hitelkártya-szolgáltatás elindítása speciális számítástechnikai rendszert igényel, a fejlesztés összege több száz millió forintra rúghat.

A társaság alaptőkéje jelenleg mintegy 500 millió forint, ám már elvi döntés született arról, hogy az idei év végéig mintegy egymilliárd forintra emelik a Coop Hitel Zrt. alaptőkéjét. Három-négy év múlva pedig úgy számolnak, hogy a társaság alaptőkéje meghaladja majd a kétmilliárd forintot, ami már banki tevékenységre is feljogosíthatja majd a Coop Hitel Zrt.-t.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22