12 °C Budapest

Brutális uzsorások rendőrkézen

Pénzcentrum
2009. október 30. 16:58

Sátoraljaújhelyen előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a házaspárt, akik veréssel, fenyegetésekkel vették el "ügyfeleiktől" a soha meg nem szűnő kölcsönök kamatait -írja a boon.hu.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya által indított nyomozás során több tanúvallomás és más tárgyi bizonyítékok támasztják alá, hogy egy házaspár megalapozottan gyanúsítható folytatólagosan elkövetett zsarolás, magánlaksértés, illetve élet, vagy testi épség elleni, avagy más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett elkövetésével.

Egy családanya például 120 000 forintot kért kölcsön, amit időben megadott, a hitelezők azonban jogtalanul követelt kamatokra hivatkozva újabb és újabb pénzösszegekre tartottak igényt. A nemcsak szóbeli fenyegetések hatására a sértett többszörösen visszafizette a kölcsönt, és olybá tűnt a zaklatásoknak sosem lesz vége.

Előfordult, hogy az elkövetők este 23.00 óra után törték a sértettre és családjára az ajtót, hogy fizessen. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során többek között bankkártyát és egy olyan füzetet foglalt le a rendőrség, amelyben nevek és különböző pénzösszegek szerepeltek -tudta meg a boon.hu.

Akadt olyan sértett, aki már három éve szenvedte a korábban kölcsönkért 10 000 forintot, mástól a bankkártyáját vették el, így, amikor arra pénz érkezett, akkor hármasban emelték le róla a kívánt összeget.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ügyletekre jellemző volt, hogy a kölcsönkért összegeket többszörösen, vették vissza az érintettektől, amelyeket többnyire erőszakos módon szereztek meg. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság előterjesztést tett a házaspár előzetes letartóztatására, amit a bíróság október 29-én elrendelt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?