Brutális uzsorások rendőrkézen

Pénzcentrum
2009. október 30. 16:58

Sátoraljaújhelyen előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a házaspárt, akik veréssel, fenyegetésekkel vették el "ügyfeleiktől" a soha meg nem szűnő kölcsönök kamatait -írja a boon.hu.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya által indított nyomozás során több tanúvallomás és más tárgyi bizonyítékok támasztják alá, hogy egy házaspár megalapozottan gyanúsítható folytatólagosan elkövetett zsarolás, magánlaksértés, illetve élet, vagy testi épség elleni, avagy más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett elkövetésével.

Egy családanya például 120 000 forintot kért kölcsön, amit időben megadott, a hitelezők azonban jogtalanul követelt kamatokra hivatkozva újabb és újabb pénzösszegekre tartottak igényt. A nemcsak szóbeli fenyegetések hatására a sértett többszörösen visszafizette a kölcsönt, és olybá tűnt a zaklatásoknak sosem lesz vége.

Előfordult, hogy az elkövetők este 23.00 óra után törték a sértettre és családjára az ajtót, hogy fizessen. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során többek között bankkártyát és egy olyan füzetet foglalt le a rendőrség, amelyben nevek és különböző pénzösszegek szerepeltek -tudta meg a boon.hu.

Akadt olyan sértett, aki már három éve szenvedte a korábban kölcsönkért 10 000 forintot, mástól a bankkártyáját vették el, így, amikor arra pénz érkezett, akkor hármasban emelték le róla a kívánt összeget.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügyletekre jellemző volt, hogy a kölcsönkért összegeket többszörösen, vették vissza az érintettektől, amelyeket többnyire erőszakos módon szereztek meg. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság előterjesztést tett a házaspár előzetes letartóztatására, amit a bíróság október 29-én elrendelt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24